Publikavimo data: 2024-01-16
Sluoksniuoti khachapuri orkaitėje receptas
Yra tiek daug chačapuri variantų! Skiriasi ne tik tešla ir įdaras, bet ir forma. Žinomiausios yra apvalios ir valties formos. Jei nusprendėte gaminti chačapuri su sūriu iš sluoksniuotos tešlos, sulankstykite juos į voką. Sūrį galima rinktis pagal skonį. Pateikiame orkaitėje kepamų iš sluoksniuotos tešlos khachapuri, įdarytų populiariausiu gruzinišku sūriu - suluguni, receptą.
Žingsnis 1
Patogiai sudėkite visus maisto produktus. Iš anksto sutarkuokite sūrį. Atšildykite sviestą, kol jis taps minkštas. Persijokite miltus per sietelį. Paruoškite gilų dubenį tešlai, taip pat dubenį įdarui, išsitraukite kočėlą. Pasirūpinkite maišytuvu, jei norite gaminti naminį padažą chačapuriui. Nuplaukite kalendras, juodųjų serbentų uogas ir nulupkite česnako skilteles.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Miltus sumaišykite su aliejumi. Atskirai į šaltą vandenį įmuškite kiaušinius, actą ir druską ir išmaišykite. Supilkite skystį į miltus ir išmaišykite. Tešlos neminkykite, bet pakelkite iš skirtingų pusių ir rankomis spauskite tešlą link centro, sudarydami sluoksnius, kol tešla taps lygi. Tai užtruks apie 15 minučių. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 3
Kol tešla ilsisi, paruoškite sūrio įdarą. Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, kiaušinį ir sviestą. Palikite ant stalo.
Žingsnis 4
Paruoškite khachapuri kepimui. Ant miltais pabarstyto stalo plonai iškočiokite tešlą ir padalykite į kvadratėlius. Į kiekvieno kvadrato vidurį dėkite įdaro, vengdami tešlos kraštų. Užlenkite tešlos kampus, kad gautųsi kvadratas, ir paspauskite, kad užsidarytų. Keliose vietose tešlą subadykite šakute, kad išeitų oras.
Žingsnis 5
Paruoštus paplotėlius dėkite į kepimo skardą siūlėmis žemyn ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.Jei norite chačapuri paviršių patepti kiaušinio tryniu, tai padarykite likus 5 minutėms iki kepimo, tiesiog ištraukę skardą iš orkaitės.
Žingsnis 6
Patiekite khachapuri vienoje didelėje lėkštėje. Gruzijoje nepriimamas atskiras serviravimas. Visi patiekalai dedami ant bendro stalo ir, jei reikia, dalijami į porcijas.Prie chačapuri iš sluoksniuotos tešlos galima pasiūlyti padažų: česnakų, pomidorų, sacebeli. Padažą galima paruošti blenderiu sumaišius juoduosius serbentus, hopli-suneli, česnaką, kalendrą ir kalendrą.
Kategorijos