Sluoksniuoti khachapuri orkaitėje receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-16

Sluoksniuoti khachapuri orkaitėje receptas

Yra tiek daug chačapuri variantų! Skiriasi ne tik tešla ir įdaras, bet ir forma. Žinomiausios yra apvalios ir valties formos. Jei nusprendėte gaminti chačapuri su sūriu iš sluoksniuotos tešlos, sulankstykite juos į voką. Sūrį galima rinktis pagal skonį. Pateikiame orkaitėje kepamų iš sluoksniuotos tešlos khachapuri, įdarytų populiariausiu gruzinišku sūriu - suluguni, receptą.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
255 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
15 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.67/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sluoksniuoti khachapuri orkaitėje receptas Žingsnis 1
Patogiai sudėkite visus maisto produktus. Iš anksto sutarkuokite sūrį. Atšildykite sviestą, kol jis taps minkštas. Persijokite miltus per sietelį. Paruoškite gilų dubenį tešlai, taip pat dubenį įdarui, išsitraukite kočėlą. Pasirūpinkite maišytuvu, jei norite gaminti naminį padažą chačapuriui. Nuplaukite kalendras, juodųjų serbentų uogas ir nulupkite česnako skilteles.

Žingsnis 2

Sluoksniuoti khachapuri orkaitėje receptas Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Miltus sumaišykite su aliejumi. Atskirai į šaltą vandenį įmuškite kiaušinius, actą ir druską ir išmaišykite. Supilkite skystį į miltus ir išmaišykite. Tešlos neminkykite, bet pakelkite iš skirtingų pusių ir rankomis spauskite tešlą link centro, sudarydami sluoksnius, kol tešla taps lygi. Tai užtruks apie 15 minučių. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.

Žingsnis 3

Sluoksniuoti khachapuri orkaitėje receptas Žingsnis 3
Kol tešla ilsisi, paruoškite sūrio įdarą. Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, kiaušinį ir sviestą. Palikite ant stalo.

Žingsnis 4

Sluoksniuoti khachapuri orkaitėje receptas Žingsnis 4
Paruoškite khachapuri kepimui. Ant miltais pabarstyto stalo plonai iškočiokite tešlą ir padalykite į kvadratėlius. Į kiekvieno kvadrato vidurį dėkite įdaro, vengdami tešlos kraštų. Užlenkite tešlos kampus, kad gautųsi kvadratas, ir paspauskite, kad užsidarytų. Keliose vietose tešlą subadykite šakute, kad išeitų oras.

Žingsnis 5

Sluoksniuoti khachapuri orkaitėje receptas Žingsnis 5
Paruoštus paplotėlius dėkite į kepimo skardą siūlėmis žemyn ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.Jei norite chačapuri paviršių patepti kiaušinio tryniu, tai padarykite likus 5 minutėms iki kepimo, tiesiog ištraukę skardą iš orkaitės.

Žingsnis 6

Sluoksniuoti khachapuri orkaitėje receptas Žingsnis 6
Patiekite khachapuri vienoje didelėje lėkštėje. Gruzijoje nepriimamas atskiras serviravimas. Visi patiekalai dedami ant bendro stalo ir, jei reikia, dalijami į porcijas.Prie chačapuri iš sluoksniuotos tešlos galima pasiūlyti padažų: česnakų, pomidorų, sacebeli. Padažą galima paruošti blenderiu sumaišius juoduosius serbentus, hopli-suneli, česnaką, kalendrą ir kalendrą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos