Publikavimo data: 2024-01-16
Chačapuri su sūriu orkaitėje receptas
Vieno chačapurio recepto nėra - yra per daug jo gaminimo variantų. Jei išskaidytume žodį "khachapuri", "khacho" reiškia varškę, o "puri" - duoną. Todėl klasikinis chačapuri orkaitėje kepamas būtent su Imereti sūriu. Jo varškės pagrindas yra labiau varškės nei taip mėgstamo "suluguni". Khačapuri su sūriu orkaitėje lengva paruošti namuose. Jūsų stalą papuoš paprastas, skanus ir, svarbiausia, sotus patiekalas!
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Sūrį sutarkuokite iš anksto. Miltus persijokite per sietelį. Paruoškite gilų dubenį tešlai ir dubenį įdarui, išsitraukite kočėlą. Nuplaukite žoleles patiekalui papuošti.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Pašildykite pieną, kol šiek tiek sušils, ir ištirpinkite jame mieles. Į gilų dubenį supilkite 2,5 puodelio miltų. Likusio ½ puodelio prireiks vėliau. Supilkite pieną į miltus. Įmuškite vieną kiaušinį ir įpilkite aliejaus. Kruopščiai išmaišykite. Tešla turi tapti vientisa ir minkšta. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 60 minučių.
Žingsnis 3
Kol tešla kyla, paruoškite sūrio įdarą. Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, kiaušinį ir sviestą. Palikite ant stalo.
Žingsnis 4
Paruoškite khachapuri kepimui. Į pakilusią tešlą supilkite likusius miltus, išminkykite ir padalykite į 3 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite kočėlu į apvalius maždaug 0,5 cm storio pyragėlius.
Žingsnis 5
Į kiekvienos plokštainio duonos vidurį dėkite įdaro, padalydami jį į 3 lygias dalis. Įdarą suvyniokite į tešlą, viršuje ją suriškite. Išlyginkite rankomis, apverskite ir lengvai išminkykite. Švelniai iškočiokite kočėlu. Keliose vietose pradurkite šakute, kad kepant išeitų oras.
Žingsnis 6
Dėkite ant kepimo skardos ir 15 minučių pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 7
Kaukazietiškoje virtuvėje visada daug žolelių. Todėl prieš patiekdami patiekalą papuoškite petražolėmis, krapais ir kalendromis. Kalendros yra būtinos! Tai vienas iš gruzinų virtuvės pagrindų.
Kategorijos