Publikavimo data: 2024-01-03
Tingus chačapuri su varške ir sūriu receptas
Tinginių chačapuri pavadinimą gavo dėl to, kad juos gaminti labai paprasta ir neužima daug laiko. Pagrindinis jų ypatumas yra tas, kad į tešlą iš karto dedamas sūris, o tada keptuvėje kepami stori sūrio pyragėliai. Tinginiams chačapuri paruošti galima naudoti bet kokį jums patinkantį sūrį arba juos gaminti vien tik iš varškės. Tokie chačapuri tikrai patiks rytietiškos virtuvės mėgėjams. Jie būna labai skanūs ir sotūs.
Žingsnis 1
Pasverkite visus ingredientus. Kiaušinius ir žaliuosius svogūnus nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite žalumynus.
Žingsnis 4
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje įmuškite du kiaušinius ir supilkite pieną. Išmaišykite.
Žingsnis 5
Į kiaušinius suberkite miltus ir gerai išmaišykite tešlą iki vientisos masės. Tešla turi būti panaši į tirštą grietinę. Geriausia miltus dėti dalimis, kad būtų galima reguliuoti tešlos tirštumą ir konsistenciją. Gali prireikti šiek tiek daugiau arba šiek tiek mažiau miltų.
Žingsnis 6
Į tešlą įmaišykite varškę ir tarkuotą sūrį. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite.
Žingsnis 7
Į tešlą suberkite smulkintus žaliuosius svogūnus. Jei nemėgstate žaliųjų svogūnų, pakeiskite juos bet kokiomis kitomis žolelėmis. Khačapuri puikiai tiktų kalendros.
Žingsnis 8
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Supilkite nedidelį kiekį tešlos, kad ji padengtų visą keptuvės dugną. Kepkite plokštainį ant silpnos ugnies apie 5 minutes. Viršus turi būti kietas, o apačia - auksinė.
Žingsnis 9
Apverskite tortilijas ir kepkite dar apie 2 minutes. Taip apkepkite visas tortilijas.
Žingsnis 10
Paruoštą khachapuri aptepkite sviestu.
Kategorijos