Hachapuri apie kefyrą receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-16

Hachapuri apie kefyrą receptas

Gruzinai tiki, kad tešlą chačapuri turi minkyti vyras, ir jis turi ją minkyti su matsoni. Tačiau jei ruošiatės gaminti patiekalą ne Gruzijoje, o savo virtuvėje, galite būti moteris ir vietoj matsoni naudoti kefyrą arba natūralų jogurtą. Galite improvizuoti, kaip jums patinka. Siūlome paprastą naminių chačapuri ant kefyro su sūriu, keptų orkaitėje, receptą.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
220 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
22 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.67/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Hachapuri apie kefyrą receptas Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Sūrį sutarkuokite iš anksto. Miltus persijokite per sietelį. Paruoškite gilų dubenį tešlai ir dubenį įdarui, pasiimkite kočėlą. Nuplaukite žoleles patiekalui papuošti.

Žingsnis 2

Hachapuri apie kefyrą receptas Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Supilkite kefyrą į dubenį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir sodos. Išmaišykite. Nuolat maišydami nedidelėmis porcijomis supilkite miltus. Minkykite, kol tešla taps vientisa. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 60 minučių, kad pakiltų.

Žingsnis 3

Hachapuri apie kefyrą receptas Žingsnis 3
Kol tešla ilsisi, paruoškite sūrio įdarą. Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, kiaušinį ir sviestą. Palikite ant stalo.

Žingsnis 4

Hachapuri apie kefyrą receptas Žingsnis 4
Paruoškite khachapuri kepimui. Padalykite tešlą į 3 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite kočėlu į apvalius maždaug 0,5 cm storio pyragėlius.

Žingsnis 5

Hachapuri apie kefyrą receptas Žingsnis 5
Į kiekvienos plokštainio duonos vidurį dėkite įdaro, padalydami jį į 3 lygias dalis. Įdarą suvyniokite į tešlą, viršuje ją suriškite. Išlyginkite rankomis, apverskite ir lengvai išminkykite. Švelniai iškočiokite kočėlu. Keliose vietose pradurkite šakute, kad kepant išeitų oras.

Žingsnis 6

Hachapuri apie kefyrą receptas Žingsnis 6
Dėkite ant kepimo skardos ir 20 min. pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.Jei norite chačapuri paviršių patepti kiaušinio tryniu, tai padarykite likus 5 min. iki kepimo. Išėmę iš orkaitės, paruoštą khachapuri visada patepkite sviestu. Dėl to tešla tampa minkštesnė.

Žingsnis 7

Hachapuri apie kefyrą receptas Žingsnis 7
Kaukazietiškoje virtuvėje visada gausu žolelių. Todėl prieš patiekdami patiekalą papuoškite petražolėmis, krapais ir kalendromis. Kalendra yra būtina! Tai vienas iš gruzinų virtuvės pagrindų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos