Publikavimo data: 2024-01-16
Hachapuri apie kefyrą receptas
Gruzinai tiki, kad tešlą chačapuri turi minkyti vyras, ir jis turi ją minkyti su matsoni. Tačiau jei ruošiatės gaminti patiekalą ne Gruzijoje, o savo virtuvėje, galite būti moteris ir vietoj matsoni naudoti kefyrą arba natūralų jogurtą. Galite improvizuoti, kaip jums patinka. Siūlome paprastą naminių chačapuri ant kefyro su sūriu, keptų orkaitėje, receptą.
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Sūrį sutarkuokite iš anksto. Miltus persijokite per sietelį. Paruoškite gilų dubenį tešlai ir dubenį įdarui, pasiimkite kočėlą. Nuplaukite žoleles patiekalui papuošti.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Supilkite kefyrą į dubenį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir sodos. Išmaišykite. Nuolat maišydami nedidelėmis porcijomis supilkite miltus. Minkykite, kol tešla taps vientisa. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 60 minučių, kad pakiltų.
Žingsnis 3
Kol tešla ilsisi, paruoškite sūrio įdarą. Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, kiaušinį ir sviestą. Palikite ant stalo.
Žingsnis 4
Paruoškite khachapuri kepimui. Padalykite tešlą į 3 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite kočėlu į apvalius maždaug 0,5 cm storio pyragėlius.
Žingsnis 5
Į kiekvienos plokštainio duonos vidurį dėkite įdaro, padalydami jį į 3 lygias dalis. Įdarą suvyniokite į tešlą, viršuje ją suriškite. Išlyginkite rankomis, apverskite ir lengvai išminkykite. Švelniai iškočiokite kočėlu. Keliose vietose pradurkite šakute, kad kepant išeitų oras.
Žingsnis 6
Dėkite ant kepimo skardos ir 20 min. pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.Jei norite chačapuri paviršių patepti kiaušinio tryniu, tai padarykite likus 5 min. iki kepimo. Išėmę iš orkaitės, paruoštą khachapuri visada patepkite sviestu. Dėl to tešla tampa minkštesnė.
Žingsnis 7
Kaukazietiškoje virtuvėje visada gausu žolelių. Todėl prieš patiekdami patiekalą papuoškite petražolėmis, krapais ir kalendromis. Kalendra yra būtina! Tai vienas iš gruzinų virtuvės pagrindų.
Kategorijos