Adžika be česnakų aštrus pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Adžika be česnakų aštrus

Norint išsaugoti daržovių skonį ir aromatą visą žiemą, ajika yra universalus priedas prie visų karštųjų patiekalų. Tokius naminius patiekalus geriausia gaminti vasaros pabaigoje arba ankstyvą rudenį, kai visos daržovės yra šviežios ir sveikos. Adžika pagal mūsų receptą norisi valgyti šaukštais tiesiai iš stiklainio, nes jame išsaugomi ne tik pomidorai ir paprikos, bet ir cukinijos, taip pat šiek tiek morkų ir obuolių, kad skonis būtų įvairiapusiškas. Aštriąją adžiką gaminsime be česnako - su raudonaisiais pipirais.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
49 kcal.
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.93/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Adžika be česnakų aštrus Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklainius. Iš anksto nuplautus ir sausus stiklainius 10 min. laikykite 120-150 laipsnių temperatūros orkaitėje (0,5 l stiklainiams). Litriniai stiklainiai gali stovėti 15 minučių. Palikite juos atvėsti orkaitėje.

Žingsnis 2

Adžika be česnakų aštrus Žingsnis 2
Prieš dėdami daržoves į mėsmalę, turite jas susmulkinti. Morkas, cukinijas, svogūnus ir saldžiąsias paprikas supjaustykite pusžiedžiais.

Žingsnis 3

Adžika be česnakų aštrus Žingsnis 3
Pašalinkite pomidorų kotelius ir supjaustykite juos stambiais gabalėliais. Jei liko daug sulčių, nusausinkite jas.

Žingsnis 4

Adžika be česnakų aštrus Žingsnis 4
Iš obuolių pašalinkite šerdį ir kiekvieną supjaustykite į 4-6 dalis. Jei vaisiai turi kietą odelę, galite ją nupjauti.

Žingsnis 5

Adžika be česnakų aštrus Žingsnis 5
Smulkiai supjaustykite aštriąją papriką ir kol kas atidėkite į šalį - geriau ją atskirai įmaišyti į paruoštą ajika mišinį.

Žingsnis 6

Adžika be česnakų aštrus Žingsnis 6
Visas daržoves ir obuolius sumalkite mėsmale. Eilės tvarka nesvarbu, bet raudonąją papriką dėkite palaipsniui ir paragaukite, ką gausite. Jūsų adžika gali būti šiek tiek aštri arba "vryviglazny" Dėl to būsimos adžika sudedamosios dalys turi tapti vientisos konsistencijos.

Žingsnis 7

Adžika be česnakų aštrus Žingsnis 7
Supjaustytą mišinį perkelkite į metalinį puodą ir užvirinkite. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki minimumo ir palikite virti 50 minučių, retkarčiais pamaišydami medine mentele.

Žingsnis 8

Adžika be česnakų aštrus Žingsnis 8
Į keptuvę suberkite cukrų, druską, aliejų ir actą, gerai išmaišykite, paragaukite (švelniai - karštai) ir palikite dar 10 minučių troškintis.

Žingsnis 9

Adžika be česnakų aštrus Žingsnis 9
Nukelkite adžiką nuo ugnies, sudėkite ją į iš anksto paruoštus stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliais. Kvapnus preparatas žiemai paruoštas. Uždenkite jį rankšluosčiu ir palikite atvėsti - laikyti galima tik šaltus stiklainius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos