Aštriųjų pipirų adžika su maisto ruošimu receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-04

Aštriųjų pipirų adžika su maisto ruošimu receptas

Adžika iš aštriųjų paprikų - dar viena garsaus Kaukazo virtuvės prieskonio atmaina. Jis puikiai tinka pagrindiniams patiekalams, mėsai, garnyrams ir kaip savarankiškas produktas. Nuo senų laikų adžikoje naudojami rūkyti pipirai, kurie suteikia ryškesnį ir aštresnį skonį. Tačiau dabar šio prieskonio gaminimo taisyklės pasikeitė ir pipirai naudojami tik švieži. Šis prieskonis jau seniai tapo daugelio patiekalų "puošmena": jis įkvepia daugelį virėjų eksperimentams. Patiekalai, į kuriuos dedama adžikos, būna sodrūs ir aromatingi. Galima drąsiai teigti, kad truputis prieskonių patiekalui tik pagražins jo skonį.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
51 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
12 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 4/5
Reitingas: 4.07/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aštriųjų pipirų adžika su maisto ruošimu receptas Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite papriką, aitriąją papriką ir petražoles ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite česnaką ir imbierą. Paruoškite švarius ir sausus stiklinius indus su dangteliais. Įkaitinkite orkaitę iki 100-120 ⁰C temperatūros.

Žingsnis 2

Aštriųjų pipirų adžika su maisto ruošimu receptas Žingsnis 2
Pirmiausia sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Dėkite stiklainius ir dangtelius į įkaitintą orkaitę, neuždengę stiklainių dangteliais. 0,5 l talpos stiklainius sterilizuokite 10 minučių, alitrinius - 15 minučių. Užsirašykite laiką, o jiems sušilus, išjunkite kaitinimą ir palikite visą turinį orkaitėje, kol visiškai atvės. 1,5-2 val. prieš konservavimo procesą stiklainius sterilizuokite.

Žingsnis 3

Aštriųjų pipirų adžika su maisto ruošimu receptas Žingsnis 3
Česnaką ir aitriąją papriką supjaustykite 1,5-2 mm griežinėliais.Dirbdami su paprikomis visada mūvėkite pirštines, kad išvengtumėte nudegimų ir apsaugotumėte rankas.

Žingsnis 4

Aštriųjų pipirų adžika su maisto ruošimu receptas Žingsnis 4
Paprikas perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir supjaustykite vienodais vidutinio dydžio gabalėliais.

Žingsnis 5

Aštriųjų pipirų adžika su maisto ruošimu receptas Žingsnis 5
Pašalinkite pomidorų kotelius ir supjaustykite juos 2 cm griežinėliais.

Žingsnis 6

Aštriųjų pipirų adžika su maisto ruošimu receptas Žingsnis 6
Įkaitinkite storadugnę keptuvę su šiek tiek augalinio aliejaus ir išdėliokite pomidorus.

Žingsnis 7

Aštriųjų pipirų adžika su maisto ruošimu receptas Žingsnis 7
Suberkite druską, cukrų ir actą ir viską gerai išmaišykite. Troškinkite pomidorus 5 minutes.Ajikai naudokite rupią, ne joduotą druską.

Žingsnis 8

Aštriųjų pipirų adžika su maisto ruošimu receptas Žingsnis 8
Prie pomidorų sudėkite paprikas.

Žingsnis 9

Aštriųjų pipirų adžika su maisto ruošimu receptas Žingsnis 9
Į daržoves suberkite česnaką ir aitriąją papriką. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 10

Aštriųjų pipirų adžika su maisto ruošimu receptas Žingsnis 10
Nuolat maišydami troškinkite daržoves 20 minučių.

Žingsnis 11

Aštriųjų pipirų adžika su maisto ruošimu receptas Žingsnis 11
Troškinimo pabaigoje įberkite maltų juodųjų pipirų ir viską išmaišykite.Kad skonis būtų intensyvesnis, įberkite Provanso žolelių: jos puikiai dera su daržovėmis.

Žingsnis 12

Aštriųjų pipirų adžika su maisto ruošimu receptas Žingsnis 12
Perkelkite daržoves į maišytuvą ir sumaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 13

Aštriųjų pipirų adžika su maisto ruošimu receptas Žingsnis 13
Iš orkaitės išimkite stiklainius su dangteliais ir sudėkite į juos adžiką. Stipriai uždarykite stiklainius dangteliais. Karštą adžiką suvyniokite į šiltą daiktą ir palikite 24 valandoms. Padažą laikykite šaldytuve arba vėsioje vietoje. Neleiskite, kad jis būtų veikiamas saulės spindulių. Gero apetito.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos