Adžika iš aštriųjų paprikų - dar viena garsaus Kaukazo virtuvės prieskonio atmaina. Jis puikiai tinka pagrindiniams patiekalams, mėsai, garnyrams ir kaip savarankiškas produktas. Nuo senų laikų adžikoje naudojami rūkyti pipirai, kurie suteikia ryškesnį ir aštresnį skonį. Tačiau dabar šio prieskonio gaminimo taisyklės pasikeitė ir pipirai naudojami tik švieži. Šis prieskonis jau seniai tapo daugelio patiekalų "puošmena": jis įkvepia daugelį virėjų eksperimentams. Patiekalai, į kuriuos dedama adžikos, būna sodrūs ir aromatingi. Galima drąsiai teigti, kad truputis prieskonių patiekalui tik pagražins jo skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite papriką, aitriąją papriką ir petražoles ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite česnaką ir imbierą. Paruoškite švarius ir sausus stiklinius indus su dangteliais. Įkaitinkite orkaitę iki 100-120 ⁰C temperatūros.
Žingsnis 2
Pirmiausia sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Dėkite stiklainius ir dangtelius į įkaitintą orkaitę, neuždengę stiklainių dangteliais. 0,5 l talpos stiklainius sterilizuokite 10 minučių, alitrinius - 15 minučių. Užsirašykite laiką, o jiems sušilus, išjunkite kaitinimą ir palikite visą turinį orkaitėje, kol visiškai atvės. 1,5-2 val. prieš konservavimo procesą stiklainius sterilizuokite.
Žingsnis 3
Česnaką ir aitriąją papriką supjaustykite 1,5-2 mm griežinėliais.Dirbdami su paprikomis visada mūvėkite pirštines, kad išvengtumėte nudegimų ir apsaugotumėte rankas.
Žingsnis 4
Paprikas perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir supjaustykite vienodais vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 5
Pašalinkite pomidorų kotelius ir supjaustykite juos 2 cm griežinėliais.
Žingsnis 6
Įkaitinkite storadugnę keptuvę su šiek tiek augalinio aliejaus ir išdėliokite pomidorus.
Žingsnis 7
Suberkite druską, cukrų ir actą ir viską gerai išmaišykite. Troškinkite pomidorus 5 minutes.Ajikai naudokite rupią, ne joduotą druską.
Žingsnis 8
Prie pomidorų sudėkite paprikas.
Žingsnis 9
Į daržoves suberkite česnaką ir aitriąją papriką. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 10
Nuolat maišydami troškinkite daržoves 20 minučių.
Žingsnis 11
Troškinimo pabaigoje įberkite maltų juodųjų pipirų ir viską išmaišykite.Kad skonis būtų intensyvesnis, įberkite Provanso žolelių: jos puikiai dera su daržovėmis.
Žingsnis 12
Perkelkite daržoves į maišytuvą ir sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 13
Iš orkaitės išimkite stiklainius su dangteliais ir sudėkite į juos adžiką. Stipriai uždarykite stiklainius dangteliais. Karštą adžiką suvyniokite į šiltą daiktą ir palikite 24 valandoms. Padažą laikykite šaldytuve arba vėsioje vietoje. Neleiskite, kad jis būtų veikiamas saulės spindulių. Gero apetito.