Publikavimo data: 2024-02-03
Virta adžika receptas
Adžika - tai aštrus prieskonis iš daržovių, druskos ir prieskonių. Šis padažas ypač populiarus gruzinų, abchazų, armėnų, rusų ir ukrainiečių virtuvėse. Išvirta adžika labai ilgai išsilaiko, todėl ją galima naudoti ne tik kaip padažą patiekalams, bet ir, pavyzdžiui, mėsai patepti prieš rūkymą ar kepimą. Ypač šis patiekalas patiks aštraus maisto mėgėjams.
Žingsnis 1
Patikrinkite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių. Nuplaukite daržoves ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Švarius ir sausus stiklainius ir dangtelius įdėkite į šaltą orkaitę, įjunkite orkaitę iki 120 ⁰C ir po 13-15 minučių išjunkite.Sterilizuokite stiklainius likus 1,5-2 valandoms iki konservavimo proceso.
Žingsnis 3
Pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 4
Pašalinkite iš paprikų kotelius ir sėklas ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 5
Iš aitriosios paprikos pašalinkite kotelį ir sėklas, tada supjaustykite griežinėliais.Niekada netrinkite akių pjaustydami aitriąją papriką. Būtinai nusiplaukite rankas.
Žingsnis 6
Nulupkite česnaką ir padalykite į skilteles.
Žingsnis 7
Smulkiai supjaustykite krapus.
Žingsnis 8
Tada pomidorus ir paprikas pertrinkite per mėsmalę.
Žingsnis 9
Taip pat sumalkite aitriąją papriką ir česnaką.
Žingsnis 10
Visas daržoves sumaišykite giliame dubenyje. Įberkite 2 valgomuosius šaukštus druskos. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 11
Tada supilkite mišinį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Nuolat maišydami virkite adžiką ant silpnos ugnies, kol užvirs.
Žingsnis 12
Įberkite krapų, 1 valgomąjį šaukštą druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Žingsnis 13
Kruopščiai sumaišykite ingredientus ir dar 3-5 minutes troškinkite adžiką.
Žingsnis 14
Šaukštu išpilstykite šiek tiek atvėsusią adžiką į serviravimo indelius.
Žingsnis 15
Adžika bus puikus mėsos ir daržovių patiekalų pagardas arba savarankiškas vegetariškas užkandis.
Kategorijos