Virta adžika receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-03

Virta adžika receptas

Adžika - tai aštrus prieskonis iš daržovių, druskos ir prieskonių. Šis padažas ypač populiarus gruzinų, abchazų, armėnų, rusų ir ukrainiečių virtuvėse. Išvirta adžika labai ilgai išsilaiko, todėl ją galima naudoti ne tik kaip padažą patiekalams, bet ir, pavyzdžiui, mėsai patepti prieš rūkymą ar kepimą. Ypač šis patiekalas patiks aštraus maisto mėgėjams.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
25 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 4/5
Reitingas: 4/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Virta adžika receptas Žingsnis 1
Patikrinkite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių. Nuplaukite daržoves ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Žingsnis 2

Virta adžika receptas Žingsnis 2
Švarius ir sausus stiklainius ir dangtelius įdėkite į šaltą orkaitę, įjunkite orkaitę iki 120 ⁰C ir po 13-15 minučių išjunkite.Sterilizuokite stiklainius likus 1,5-2 valandoms iki konservavimo proceso.

Žingsnis 3

Virta adžika receptas Žingsnis 3
Pomidorus supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 4

Virta adžika receptas Žingsnis 4
Pašalinkite iš paprikų kotelius ir sėklas ir supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 5

Virta adžika receptas Žingsnis 5
Iš aitriosios paprikos pašalinkite kotelį ir sėklas, tada supjaustykite griežinėliais.Niekada netrinkite akių pjaustydami aitriąją papriką. Būtinai nusiplaukite rankas.

Žingsnis 6

Virta adžika receptas Žingsnis 6
Nulupkite česnaką ir padalykite į skilteles.

Žingsnis 7

Virta adžika receptas Žingsnis 7
Smulkiai supjaustykite krapus.

Žingsnis 8

Virta adžika receptas Žingsnis 8
Tada pomidorus ir paprikas pertrinkite per mėsmalę.

Žingsnis 9

Virta adžika receptas Žingsnis 9
Taip pat sumalkite aitriąją papriką ir česnaką.

Žingsnis 10

Virta adžika receptas Žingsnis 10
Visas daržoves sumaišykite giliame dubenyje. Įberkite 2 valgomuosius šaukštus druskos. Kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 11

Virta adžika receptas Žingsnis 11
Tada supilkite mišinį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Nuolat maišydami virkite adžiką ant silpnos ugnies, kol užvirs.

Žingsnis 12

Virta adžika receptas Žingsnis 12
Įberkite krapų, 1 valgomąjį šaukštą druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Žingsnis 13

Virta adžika receptas Žingsnis 13
Kruopščiai sumaišykite ingredientus ir dar 3-5 minutes troškinkite adžiką.

Žingsnis 14

Virta adžika receptas Žingsnis 14
Šaukštu išpilstykite šiek tiek atvėsusią adžiką į serviravimo indelius.

Žingsnis 15

Virta adžika receptas Žingsnis 15
Adžika bus puikus mėsos ir daržovių patiekalų pagardas arba savarankiškas vegetariškas užkandis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos