Publikavimo data: 2024-03-28
Adžika iš paprikų su žolelėmis
Ajika - tai pasta, gaminama iš druskos, prieskonių ir aštriųjų pipirų. Labai dažnai į ją dedama įvairių daržovių ir net vaisių. Ji plačiai naudojama armėnų, gruzinų, rusų ir ukrainiečių virtuvėse. Šis adžikos receptas, išskyrus kai kuriuos niuansus, yra labai artimas originalui. Saldžiosios paprikos ir žolelės padaro ją ne tokią aštrią, suteikia sultingumo ir gaivumo.
Žingsnis 1
Susmulkinkite žalumynus.
Žingsnis 2
Į gilų dubenį arba virtuvinio kombaino indą sudėkite aštriąsias paprikas, česnakus ir žoleles.
Žingsnis 3
Viską sumalkite blenderiu arba virtuviniu kombainu iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Sudėkite prieskonius, druską, aliejų ir actą. Viską gerai išmaišykite. Paruošta. Adžiką laikykite šaldytuve stikliniame inde.
Žingsnis 5
Jei ruošiate žiemai skirtą preparatą, būtinai sterilizuokite stiklainį. Pripildykite stiklainį vandens taip, kad vanduo jį visiškai apsemtų. Užvirinkite vandenį ir virkite 15-20 minučių. Atsargiai išimkite stiklainį žnyplėmis ir padėkite ant švaraus sauso rankšluosčio, kad nubėgtų visas vandens perteklius. Dangtelį sterilizuokite tokiu pat būdu - virkite jį 5-10 minučių.
Kategorijos