Adžika iš paprikų su žolelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-28

Adžika iš paprikų su žolelėmis

Ajika - tai pasta, gaminama iš druskos, prieskonių ir aštriųjų pipirų. Labai dažnai į ją dedama įvairių daržovių ir net vaisių. Ji plačiai naudojama armėnų, gruzinų, rusų ir ukrainiečių virtuvėse. Šis adžikos receptas, išskyrus kai kuriuos niuansus, yra labai artimas originalui. Saldžiosios paprikos ir žolelės padaro ją ne tokią aštrią, suteikia sultingumo ir gaivumo.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
168 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 5/5
Reitingas: 3.8/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Adžika iš paprikų su žolelėmis Žingsnis 1
Susmulkinkite žalumynus.

Žingsnis 2

Adžika iš paprikų su žolelėmis Žingsnis 2
Į gilų dubenį arba virtuvinio kombaino indą sudėkite aštriąsias paprikas, česnakus ir žoleles.

Žingsnis 3

Adžika iš paprikų su žolelėmis Žingsnis 3
Viską sumalkite blenderiu arba virtuviniu kombainu iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Adžika iš paprikų su žolelėmis Žingsnis 4
Sudėkite prieskonius, druską, aliejų ir actą. Viską gerai išmaišykite. Paruošta. Adžiką laikykite šaldytuve stikliniame inde.

Žingsnis 5

Adžika iš paprikų su žolelėmis Žingsnis 5
Jei ruošiate žiemai skirtą preparatą, būtinai sterilizuokite stiklainį. Pripildykite stiklainį vandens taip, kad vanduo jį visiškai apsemtų. Užvirinkite vandenį ir virkite 15-20 minučių. Atsargiai išimkite stiklainį žnyplėmis ir padėkite ant švaraus sauso rankšluosčio, kad nubėgtų visas vandens perteklius. Dangtelį sterilizuokite tokiu pat būdu - virkite jį 5-10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos