Publikavimo data: 2024-03-31
Adžika iš pomidorų su obuoliais
Aštrioji adžika gali paįvairinti bet kokį patiekalą. Ji tinka prie mėsos ir žuvies, visų rūšių garnyrų ir net juodos duonos. Adžika iš pomidorų su obuoliais yra švelnesnio ir aštresnio skonio, kuris atsiskleidžia su kiekvienu šaukštu. Šiam gaminiui rinkitės prinokusias daržoves ir kietus saldžiarūgščius obuolius (geras pasirinkimas - antonovka). Pipirų, prieskonių ir česnakų dėkite pagal savo skonį - vieni mėgsta aštresnį, kiti - saldesnį skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves malti mėsmale. Pomidorus ir obuolius supjaustykite ketvirčiais, iš pastarųjų pašalinkite sėklas. Morkas supjaustykite savavališkai.
Žingsnis 2
Atskirai smulkiai supjaustykite raudonąją papriką - geriau ją į adžiką dėti palaipsniui, kad aitrumas nebūtų per didelis. Svogūną taip pat galima susmulkinti rankomis, tačiau patogiau jį supjaustyti gabaliukais ir tada pertrinti per mėsmalę.
Žingsnis 3
Per mėsmalę sumalkite visas daržoves bet kokia tvarka: pomidorus, morkas, obuolius, česnakus, svogūnus.
Žingsnis 4
Supjaustytas daržoves sudėkite į puodą, užpilkite aliejumi ir užkaitinkite. Užvirkite ir virkite 40 minučių.
Žingsnis 5
Nenuimdami nuo ugnies, palaipsniui įberkite aštriąją papriką, maišykite ir ragaukite, kol pasieksite optimalų aštrumo lygį. Tada pasūdykite, suberkite cukrų ir prieskonius. Vėl išmaišykite ir dar 5-7 min. palaikykite ant ugnies.
Žingsnis 6
Sudėkite adžiką į stiklainius, sandariai užsukite dangteliais ir palikite atvėsti. Preparatą geriau laikyti šaldytuve arba šaltame rūsyje.
Kategorijos