Adžika iš pomidorų su obuoliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Adžika iš pomidorų su obuoliais

Aštrioji adžika gali paįvairinti bet kokį patiekalą. Ji tinka prie mėsos ir žuvies, visų rūšių garnyrų ir net juodos duonos. Adžika iš pomidorų su obuoliais yra švelnesnio ir aštresnio skonio, kuris atsiskleidžia su kiekvienu šaukštu. Šiam gaminiui rinkitės prinokusias daržoves ir kietus saldžiarūgščius obuolius (geras pasirinkimas - antonovka). Pipirų, prieskonių ir česnakų dėkite pagal savo skonį - vieni mėgsta aštresnį, kiti - saldesnį skonį.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
32 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.74/5 (35 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Adžika iš pomidorų su obuoliais Žingsnis 1
Paruoškite daržoves malti mėsmale. Pomidorus ir obuolius supjaustykite ketvirčiais, iš pastarųjų pašalinkite sėklas. Morkas supjaustykite savavališkai.

Žingsnis 2

Adžika iš pomidorų su obuoliais Žingsnis 2
Atskirai smulkiai supjaustykite raudonąją papriką - geriau ją į adžiką dėti palaipsniui, kad aitrumas nebūtų per didelis. Svogūną taip pat galima susmulkinti rankomis, tačiau patogiau jį supjaustyti gabaliukais ir tada pertrinti per mėsmalę.

Žingsnis 3

Adžika iš pomidorų su obuoliais Žingsnis 3
Per mėsmalę sumalkite visas daržoves bet kokia tvarka: pomidorus, morkas, obuolius, česnakus, svogūnus.

Žingsnis 4

Adžika iš pomidorų su obuoliais Žingsnis 4
Supjaustytas daržoves sudėkite į puodą, užpilkite aliejumi ir užkaitinkite. Užvirkite ir virkite 40 minučių.

Žingsnis 5

Adžika iš pomidorų su obuoliais Žingsnis 5
Nenuimdami nuo ugnies, palaipsniui įberkite aštriąją papriką, maišykite ir ragaukite, kol pasieksite optimalų aštrumo lygį. Tada pasūdykite, suberkite cukrų ir prieskonius. Vėl išmaišykite ir dar 5-7 min. palaikykite ant ugnies.

Žingsnis 6

Adžika iš pomidorų su obuoliais Žingsnis 6
Sudėkite adžiką į stiklainius, sandariai užsukite dangteliais ir palikite atvėsti. Preparatą geriau laikyti šaldytuve arba šaltame rūsyje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos