Publikavimo data: 2024-05-25
Adžika iš saldžiųjų paprikų
Daugumai žmonių ajika pirmiausia asocijuojasi su labai aštriu ir aštriu padažu, tačiau šiek tiek pakeitę recepto proporcijas, galite ajika padaryti mažiau deginančią ir saldesnę. Adžikos aštrumas priklauso nuo aitriųjų paprikų kiekio, todėl jei norite paruošti švelnesnį padažą, pagrindinis ingredientas turėtų būti saldžiosios raudonosios paprikos. Ir, žinoma, neapsieisite be druskos ir tradicinių prieskonių, pavyzdžiui, česnako ir kalendros sėklų.
Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklainius, kuriuose laikysite adžiką. Sudėkite stiklainius į platų, gilų puodą ir visiškai užpilkite vandeniu. Uždėkite puodą ant didelės ugnies, užvirinkite ir, sumažinę ugnį, virkite stiklainius 15-20 minučių. Tuo pat metu mažame prikaistuvyje vandenyje išvirkite stiklainių dangtelius. Nusunkite puodą ir ąsotį, išimkite stiklainius ir dangtelius, sudėkite ant švaraus rankšluosčio ir palikite išdžiūti.
Žingsnis 2
Susmulkinkite adžikos ingredientus. Sumalkite papriką ir papriką kartu su česnaku blenderiu arba virtuviniu kombainu iki vientisos masės. Perpilkite mišinį į puodą ir kaitinkite ant didelės ugnies. Kai ajika užvirs, suberkite kalendrą, papriką, cukrų, druską ir išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite 30 minučių, maišydami šaukštu, kad nepriliptų prie keptuvės dugno. Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos supilkite actą ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 3
Užsukite stiklainius su ajika. Sudėkite karštą adžiką į švarius, sausus stiklainius ir sandariai uždarykite sausais dangteliais. Norėdami patikrinti stiklainių sandarumą, apverskite juos aukštyn kojomis. Apvyniokite ruošinius šilta antklode ir palikite atvėsti. Laikykite stiklainius su ajika bet kurioje tamsioje ir vėsioje vietoje.
Kategorijos