Adžika iš žaliųjų pomidorų pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Adžika iš žaliųjų pomidorų

Adžiką į Rusiją atvežė caro kariuomenės karininkai, kurie jos paragavo per XVIII-XIX a. karus Kaukaze. Tikrojoje Kaukazo adžikoje nenaudojami svogūnai, obuoliai, pomidorai ar morkos - tokie receptai į NVS šalis paplito daug vėliau. Šiame recepte aprašomas adžikos iš žaliųjų pomidorų paruošimas žiemai. Norint valgyti žalius pomidorus, pirmiausia juos reikia termiškai apdoroti arba pamirkyti.
Gaminimo laikas
780 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
59 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.07/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Adžika iš žaliųjų pomidorų Žingsnis 1
Supjaustykite pomidorus ir paprikas griežinėliais. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Paprikas supjaustykite griežinėliais. Pomidorus, paprikas ir petražoles susmulkinkite blenderiu.

Žingsnis 2

Adžika iš žaliųjų pomidorų Žingsnis 2
Troškinkite daržovių mišinį. Daržovių mišinį sudėkite į keptuvę ar puodą, supilkite saulėgrąžų aliejų ir užvirinkite, suberkite juoduosius ir raudonuosius pipirus, hopli-suneli, druską, cukrų, actą, išmaišykite ir troškinkite 30 minučių.

Žingsnis 3

Adžika iš žaliųjų pomidorų Žingsnis 3
Perdėkite adžiką į stiklainius. Paruoštą adžiką dar karštą supilstykite į mažus sterilizuotus stiklainius. Užsukite ir atvėsinkite 12 valandų. Laikykite kambario temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
virti patiekalai, virti patiekalai, daržovių pusgaminiai, konservavimas, mažai kalorijų, labai aštrus, pomidorų sezonas, saldžiųjų pipirų sezonas, česnakų sezonas, ajika, be bendrų alergenų, receptų knyga, pomidorų ajika, česnakų ajika, česnakų pusgaminiai, česnakų pusgaminiai, česnakų pusgaminiai

Kategorijos