Publikavimo data: 2024-06-08
Adžika iš žaliųjų pomidorų
Adžiką į Rusiją atvežė caro kariuomenės karininkai, kurie jos paragavo per XVIII-XIX a. karus Kaukaze. Tikrojoje Kaukazo adžikoje nenaudojami svogūnai, obuoliai, pomidorai ar morkos - tokie receptai į NVS šalis paplito daug vėliau. Šiame recepte aprašomas adžikos iš žaliųjų pomidorų paruošimas žiemai. Norint valgyti žalius pomidorus, pirmiausia juos reikia termiškai apdoroti arba pamirkyti.
Žingsnis 1
Supjaustykite pomidorus ir paprikas griežinėliais. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Paprikas supjaustykite griežinėliais. Pomidorus, paprikas ir petražoles susmulkinkite blenderiu.
Žingsnis 2
Troškinkite daržovių mišinį. Daržovių mišinį sudėkite į keptuvę ar puodą, supilkite saulėgrąžų aliejų ir užvirinkite, suberkite juoduosius ir raudonuosius pipirus, hopli-suneli, druską, cukrų, actą, išmaišykite ir troškinkite 30 minučių.
Žingsnis 3
Perdėkite adžiką į stiklainius. Paruoštą adžiką dar karštą supilstykite į mažus sterilizuotus stiklainius. Užsukite ir atvėsinkite 12 valandų. Laikykite kambario temperatūroje.
Kategorijos