Publikavimo data: 2024-05-25
Adžika su graikiniais riešutais
Adžika - tai aštrus gruziniškas patiekalas iš pipirų. Iš pradžių jis atsirado pas piemenis. Jiems buvo duodama druskos už ganytas avis. Tačiau jos trūko. Kad piemenys neimtų druskos sau, į ją įmaišydavo aštrių raudonųjų pipirų. Tačiau piemenys ją pavertė prieskoniais, į mišinį pridėdami įvairių prieskonių. Šiame recepte pateikiamas alternatyvus ajika gaminimo būdas. Skirtingai nuo tradicinės ajika, kuri ruošiama nevirinant, šiuo būdu padažas konservuojamas.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves adžikai. Svogūnus, paprikas, morkas, obuolius supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumalkite jas per mėsmalę. Žalumynus smulkiai supjaustykite peiliu. Riešutus sumalkite blenderiu kartu su česnaku. Sudėkite visus ingredientus į puodą, pasūdykite ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Išvirkite adžiką. Gautą mišinį uždėkite ant ugnies ir maišydami virkite 2 valandas.
Žingsnis 3
Užkonservuokite adžiką žiemai. Pripildykite stiklainius adžikos. Uždenkite juos dangteliais ir užsukite. Ajika su riešutais palikite laikyti kambario temperatūroje.
Kategorijos