Adžika su graikiniais riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Adžika su graikiniais riešutais

Adžika - tai aštrus gruziniškas patiekalas iš pipirų. Iš pradžių jis atsirado pas piemenis. Jiems buvo duodama druskos už ganytas avis. Tačiau jos trūko. Kad piemenys neimtų druskos sau, į ją įmaišydavo aštrių raudonųjų pipirų. Tačiau piemenys ją pavertė prieskoniais, į mišinį pridėdami įvairių prieskonių. Šiame recepte pateikiamas alternatyvus ajika gaminimo būdas. Skirtingai nuo tradicinės ajika, kuri ruošiama nevirinant, šiuo būdu padažas konservuojamas.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
103 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 4/5
Reitingas: 3.79/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Adžika su graikiniais riešutais Žingsnis 1
Paruoškite daržoves adžikai. Svogūnus, paprikas, morkas, obuolius supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumalkite jas per mėsmalę. Žalumynus smulkiai supjaustykite peiliu. Riešutus sumalkite blenderiu kartu su česnaku. Sudėkite visus ingredientus į puodą, pasūdykite ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Adžika su graikiniais riešutais Žingsnis 2
Išvirkite adžiką. Gautą mišinį uždėkite ant ugnies ir maišydami virkite 2 valandas.

Žingsnis 3

Adžika su graikiniais riešutais Žingsnis 3
Užkonservuokite adžiką žiemai. Pripildykite stiklainius adžikos. Uždenkite juos dangteliais ir užsukite. Ajika su riešutais palikite laikyti kambario temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos