Adžika su krienais, pipirais ir česnakais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Adžika su krienais, pipirais ir česnakais

Adžika - gruzinų ir abchazų patiekalas - tai aštrus prieskonis, panašus į pastos pavidalo masę. Šis padažas paruošiamas greitai ir būna skanus bei aštrus. Jo galima dėti į bet kokį mėsos patiekalą.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
27 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 4/5
Reitingas: 4.11/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Adžika su krienais, pipirais ir česnakais Žingsnis 1
Pomidorus supjaustykite mažais griežinėliais. Saldžiąją papriką ir aitriąją papriką supjaustykite mažais gabalėliais. Nulupkite česnaką.

Žingsnis 2

Adžika su krienais, pipirais ir česnakais Žingsnis 2
Susmulkinkite supjaustytas daržoves blenderiu.

Žingsnis 3

Adžika su krienais, pipirais ir česnakais Žingsnis 3
Paruoštą mišinį perkelkite į gilų dubenį, suberkite tarkuotus krienus ir druską, gerai išmaišykite. Palikite adžiką pastovėti 2 valandas. Sterilizuokite stiklainį. Tam įkaitinkite orkaitę iki 100 laipsnių, padėkite stiklainį ant grotelių, neuždengę dangteliu, ir 20 minučių palaikykite orkaitėje.

Žingsnis 4

Adžika su krienais, pipirais ir česnakais Žingsnis 4
Kai adžika išbrinks, perpilkite ją į stiklainį. Uždenkite dangteliu, apverskite jį aukštyn kojomis ir užsukite dangtelį ant stiklainio. Taip palikite stiklainį 24 valandas, o tada padėkite jį į sandėliuką arba rūsį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos