Publikavimo data: 2024-03-28
Adžika su obuoliais ir morkomis
Siūlome jums paruošti adžiką žiemai. Šį į pastą panašų prieskonį galima naudoti įvairiems tikslams. Jį galite patiekti su mėsa, paukštiena ar net daržovėmis! Šiame recepto variante naudojami pomidorai, obuoliai, morkos ir įvairių rūšių paprikos. Jis yra vidutiniškai aštrus ir maloniai rūgštokas.
Žingsnis 1
Paprikas supjaustykite griežinėliais ir nulupkite. Obuolius nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais. Galite palikti žievelę, ypač jei tai ne parduotuvėje pirkti obuoliai. Pomidorus supjaustykite į 4 dalis. Supjaustykite aitriąją papriką griežinėliais. Nulupkite česnaką. Morkas supjaustykite dideliais gabalais. Visas daržoves pertrinkite per mėsmalę.
Žingsnis 2
Gautą mišinį užkaiskite ant ugnies. Įpilkite augalinio aliejaus.
Žingsnis 3
Virkite adžiką 2 valandas, retkarčiais pamaišydami ant vidutinės ugnies. Likus 10 minučių iki gaminimo pabaigos įpilkite acto ir druskos.
Žingsnis 4
Sudėkite adžiką į sterilizuotą 500 ml stiklainį. Adžiką laikykite vėsioje vietoje.
Kategorijos