Adžika su spanguolėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Adžika su spanguolėmis

Kad ajika su spanguolėmis būtų labai skani, gaminkite ją iš prinokusių uogų. Tokios uogos yra sodrios bordo spalvos. Jos yra sultingos ir kvapnios. Jei pavyko rasti tik nepakankamai prinokusių spanguolių, reikės įdėti šiek tiek daugiau cukraus ir prieskonių. Geriausia naudoti šviežias uogas, bet jei jų neturite, galite naudoti šaldytas.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
49 kcal.
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.67/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Adžika su spanguolėmis Žingsnis 1
Išvirkite spanguoles. Sudėkite spanguoles į puodą. Sudėkite česnaką, cukrų, aštriąją papriką, krapus, apynius, kalendrą, druską ir vandenį. Palaukite, kol užvirs, ir virkite ant silpnos ugnies 30 minučių. Periodiškai pamaišykite ir, jei reikia, įpilkite daugiau vandens.

Žingsnis 2

Adžika su spanguolėmis Žingsnis 2
Baigkite virti padažą. Į padažą suberkite kalendras ir mėtas. Naudodami maišytuvą arba virtuvės kombainą sutrinkite spanguolių mišinį iki vientisos tyrės. Užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir virkite padažą 10 minučių. Supilkite į sausus stiklainius ir laikykite šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
virti patiekalai, virti patiekalai, daržovių pusgaminiai, konservavimas, mažai kalorijų, labai aštrus, pomidorų sezonas, saldžiųjų pipirų sezonas, česnakų sezonas, ajika, be bendrų alergenų, receptų knyga, pomidorų ajika, česnakų ajika, česnakų pusgaminiai, česnakų pusgaminiai, česnakų pusgaminiai

Kategorijos