Publikavimo data: 2025-08-20
Adžika su spanguolėmis
Kad ajika su spanguolėmis būtų labai skani, gaminkite ją iš prinokusių uogų. Tokios uogos yra sodrios bordo spalvos. Jos yra sultingos ir kvapnios. Jei pavyko rasti tik nepakankamai prinokusių spanguolių, reikės įdėti šiek tiek daugiau cukraus ir prieskonių. Geriausia naudoti šviežias uogas, bet jei jų neturite, galite naudoti šaldytas.
Žingsnis 1
Išvirkite spanguoles. Sudėkite spanguoles į puodą. Sudėkite česnaką, cukrų, aštriąją papriką, krapus, apynius, kalendrą, druską ir vandenį. Palaukite, kol užvirs, ir virkite ant silpnos ugnies 30 minučių. Periodiškai pamaišykite ir, jei reikia, įpilkite daugiau vandens.
Žingsnis 2
Baigkite virti padažą. Į padažą suberkite kalendras ir mėtas. Naudodami maišytuvą arba virtuvės kombainą sutrinkite spanguolių mišinį iki vientisos tyrės. Užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir virkite padažą 10 minučių. Supilkite į sausus stiklainius ir laikykite šaldytuve.
Kategorijos