Publikavimo data: 2024-05-26
Agurkai adžikoje
Nepaisant to, kad klasikinė abchaziška ajika gaminama iš aštrių pipirų, druskos ir prieskoninių žolelių, jos receptūra per daugelį metų gerokai pasikeitė. Dažniausiai ajika suprantama kaip aštrus padažas, gaminamas iš pomidorų, paprikų ir paprikų, česnakų ir prieskonių. Dabar galima rasti ajika su cukinijomis, baklažanais, obuoliais ir net burokėliais, o vienas iš neįprastų, bet ne mažiau skanių ajika padažų gali būti gaminamas iš paprastų agurkų.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Nupjaukite abiejų švarių agurkų galus ir supjaustykite vidutinio storio riekelėmis. Nuo paprikų pašalinkite kotelius, išpjaukite šerdį su sėklomis ir išimkite pertvaras. Tada paprikas dar kartą nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis. Pomidorus supjaustykite į kelias dalis ir išpjaukite tą vietą, prie kurios pritvirtinti koteliai. Nulupkite česnakus nuo lukštų. Česnakus ir aštriąsias paprikas smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Troškinkite daržoves. Susmulkintus pomidorus ir saldžiąją papriką sumalkite mėsmale arba susmulkinkite blenderiu. Perpilkite mišinį į puodą ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kai pomidorai ir paprikos užvirs, sudėkite česnaką, aitriąją papriką, cukrų, druską ir saulėgrąžų aliejų. Išmaišykite, uždenkite ir ant silpnos ugnies virkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Sudėkite agurkus ir užsukite preparatą. Supjaustytus agurkus sudėkite į pomidorų masę, supilkite actą. Adžiką su agurkais virkite dar 5-7 minutes, išjunkite ugnį ir išpilstykite į švarius sausus stiklainius. Iš karto sandariai užsukite stiklainius dangteliais ir apverskite juos aukštyn kojomis. Uždenkite stiklainius storu apklotu, kol jie visiškai atvės apie 24 valandas. Adžiką su agurkais laikykite tamsioje vietoje - pavyzdžiui, sandėliuke.
Kategorijos