Publikavimo data: 2024-03-23
Žieminiai agurkai su cukrumi
Marinuoti agurkai - tai užkandis, kuris padės įvairiose situacijose. Tai bus puikus priedas prie kasdienės vakarienės, papuoš šventinį stalą ir patiks svečiams. Receptas įdomus tuo, kad vietoj įprastos acto rūgšties naudojama citrinos rūgštis - ji padės išlaikyti agurkus traškius ir nesuteiks nemalonaus skonio.
Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklainius bet kokiu patogiu būdu - ant garų, mikrobangų krosnelėje arba karštoje orkaitėje 15 minučių, užsukamus dangtelius užvirinkite.
Žingsnis 2
Į sterilizuoto stiklainio dugną supilkite cukrų.
Žingsnis 3
Įdėkite česnaką, lauro lapą (4 lapelius vienam stiklainiui) ir pipirų grūdelius.
Žingsnis 4
Tada sudėkite agurkus į stiklainį, pradėdami nuo mažiausių. Įdėkite aštriosios paprikos pagal skonį, tačiau jos nepjaustykite.
Žingsnis 5
Užvirinkite vandenį, supilkite citrinos rūgštį, pavirkite dar minutę ir nukelkite nuo ugnies. Užpilkite agurkus verdančiu vandeniu, užsukite dangtelį. Pageidautina stiklainį apversti aukštyn kojomis ir kuo nors uždengti.
Kategorijos