Publikavimo data: 2024-02-03
Žieminiai agurkai stiklainiuose receptas
Šaltai virti agurkai nėra blogesni už karštus rauginimo būdus. Daržovės būna labai sultingos, traškios ir aromatingos. Agurkus galite patiekti vienus kaip salotas arba naudoti kitiems patiekalams, pavyzdžiui, picai ar rasolnikui, gaminti.
Žingsnis 1
Patikrinkite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių. Nuplaukite daržoves ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite česnaką.
Žingsnis 2
Švarius ir sausus stiklainius ir dangtelius įdėkite į šaltą orkaitę, įjunkite orkaitę iki 120 ⁰C ir po 13-15 minučių išjunkite.Sterilizuokite stiklainius likus 1,5-2 valandoms iki konservavimo proceso.
Žingsnis 3
Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 4
Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais.Kad pjaustydami svogūną nepradėtumėte verkti, suvilgykite peilį šaltu vandeniu. Taip pat galite 5 minutes palaikyti svogūną šaldiklyje, tada dirbti su svogūnais taps patogu.
Žingsnis 5
Pašalinkite paprikos kotelį ir sėklas. Paprikas supjaustykite žiedais.
Žingsnis 6
Smulkiai supjaustykite petražoles.
Žingsnis 7
Į stiklainio dugną suberkite cukrų, druską, česnaką, juodųjų pipirų žirnelius ir kalendrą.
Žingsnis 8
Paruoškite marinatą. Į puodą supilkite vandenį ir įpilkite garstyčių.
Žingsnis 9
Vandenį ir garstyčias virkite 5-7 minutes, kol vanduo užvirs ir garstyčios visiškai ištirps.
Žingsnis 10
Į stiklainius sudėkite agurkus ir saldžiąsias paprikas ir užpilkite daržoves marinatu. Palikite agurkus 2-3 dienas. Gero apetito!
Žingsnis 11
Svečiai neabejotinai įvertins šias salotas kartu su šiltais bagetės skrebučiais.
Kategorijos