Agurkai ir agurkai ajika pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Agurkai ir agurkai ajika

Pasak legendos, adžika atsirado Abchazijoje. Kai piemenys eidavo į kalnus ganyti savo bandų, su savimi turėdavo druskos - dėl jos gyvuliai daugiau valgydavo ir gerdavo vandens, greičiau priaugdavo svorio. Tačiau kadangi druska buvo brangi, į ją buvo dedama aštrių pipirų. Rusijoje labai aštrūs prieskoniai nėra tokie populiarūs kaip Kaukazo šalyse, todėl buvo sugalvota į adžiką dėti įvairių daržovių - pavyzdžiui, marinuotų agurkų.
Gaminimo laikas
735 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
36 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Agurkai ir agurkai ajika Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves, skirtas adžikai. Marinuotus agurkus sutarkuokite stambia tarka, sudėkite ant sūrio audinio ir išspauskite drėgmės perteklių. Česnaką išspauskite per presą arba smulkiai sukapokite.

Žingsnis 2

Agurkai ir agurkai ajika Žingsnis 2
Sumaišykite ingredientus. Sumaišykite agurkus su česnakais, sudėkite pomidorų pastą, saulėgrąžų aliejų, juoduosius ir raudonuosius pipirus ir gerai išmaišykite. Sudėkite adžiką į stiklainį ir padėkite į šaldytuvą, kad 12 valandų pritrauktų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos