Publikavimo data: 2024-05-25
Agurkai ir agurkai ajika
Pasak legendos, adžika atsirado Abchazijoje. Kai piemenys eidavo į kalnus ganyti savo bandų, su savimi turėdavo druskos - dėl jos gyvuliai daugiau valgydavo ir gerdavo vandens, greičiau priaugdavo svorio. Tačiau kadangi druska buvo brangi, į ją buvo dedama aštrių pipirų. Rusijoje labai aštrūs prieskoniai nėra tokie populiarūs kaip Kaukazo šalyse, todėl buvo sugalvota į adžiką dėti įvairių daržovių - pavyzdžiui, marinuotų agurkų.
Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves, skirtas adžikai. Marinuotus agurkus sutarkuokite stambia tarka, sudėkite ant sūrio audinio ir išspauskite drėgmės perteklių. Česnaką išspauskite per presą arba smulkiai sukapokite.
Žingsnis 2
Sumaišykite ingredientus. Sumaišykite agurkus su česnakais, sudėkite pomidorų pastą, saulėgrąžų aliejų, juoduosius ir raudonuosius pipirus ir gerai išmaišykite. Sudėkite adžiką į stiklainį ir padėkite į šaldytuvą, kad 12 valandų pritrauktų.
Kategorijos