Publikavimo data: 2024-05-26
Agurkai, marinuoti su česnakais
Agurkai, marinuoti su česnakais, nebūna pernelyg aštrūs, tačiau tai galima lengvai pakeisti į marinatą įmaišius krienų arba pipirų. Prieš marinuojant daržoves būtina atkreipti dėmesį į agurkų veislę - jie turi būti tinkami marinuoti ir rauginti. Geriau naudoti vidutinio dydžio agurkus, kad jie nebūtų per stori ir gerai įsigertų į marinatą.
Žingsnis 1
Sudėkite agurkus į stiklainius. Į stiklainius suberkite nesmulkintas česnako skilteles, lauro lapą, garstyčias ir krapus. Ant viršaus uždėkite agurkus taip, kad jie būtų vertikaliai.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Užvirinkite vandenį ir supilkite į stiklainius. Po 20 minučių atsargiai nuleiskite vandenį ir pakartokite procedūrą. Dar po 20 minučių nusunkite vandenį į puodą ir į jį suberkite druską bei cukrų. Užvirinkite vandenį ir maišykite, kad jie visiškai ištirptų. Įpilkite acto ir supilkite marinatą į stiklainius. Uždenkite stiklainius dangteliais ir padėkite juos tamsioje, sausoje vietoje maždaug 24 valandoms.
Kategorijos