Publikavimo data: 2024-05-26
Agurkai su morkomis žiemai
Už tai, kad galime išsaugoti maistą žiemai, turime dėkoti prancūzui Nicolas Upperiui, 1809 m. išradusiam konservavimą. Iki tol maistas buvo konservuojamas tik sūdant ir marinuojant. Konservavimas ne tik leido kai kuriuos produktus laikyti ilgiau nei metus, bet ir suteikė galimybę marinuoti daržoves, o paskui bet kada jas valgyti. Pagal agurkų su morkomis receptą žiemai išeis nesudėtingas, bet labai skanus marinuotas užkandis.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morkas - apskritimais. Agurkus palikite sveikus.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Puode užvirinkite vandenį ir actą, įberkite druskos ir cukraus. Ilgai nevirkite. Pavirkite vos porą minučių ir nukelkite nuo ugnies. Leiskite marinatui šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 3
Marinuokite agurkus. Į stiklainį sandariai sudėkite agurkus, griežinėliais supjaustytas morkas ir svogūnus. Turėtų užtekti litro talpos stiklainio. Jei agurkai maži, naudokite mažesnį stiklainį. Įdėkite česnako skiltelių, juodųjų pipirų ir lauro lapų. Užpilkite daržoves atvėsintu marinatu, užsukite dangtelį. Apverskite stiklainį aukštyn kojomis, apvyniokite jį rankšluosčiu arba antklode ir palikite visiškai atvėsti. Po to daržoves galite padėti į vėsią, tamsią vietą.
Kategorijos