Publikavimo data: 2024-05-26
Agurkai su patisonais žiemai
Pirmą kartą į Europą iš Amerikos patisonai buvo atvežti XVII a. Ilgainiui daržovės tapo tokios populiarios, kad buvo auginamos visur, įskaitant Rusiją. Patisonas yra artimiausias cukinijos ir moliūgo giminaitis. Iš jų galima paruošti daug skanių ir gražių patiekalų. Jos kepamos, troškinamos, įdarytos ir kepamos, taip pat marinuojamos ir iš jų gaminamos salotos. Šiame recepte papasakosime, kaip marinuoti agurkų patisonus žiemai. Jie yra puikus salotų užkandis prie virtų bulvių.
Žingsnis 1
Supjaustykite patisoną dideliais gabalais.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite plonomis plunksnelėmis.
Žingsnis 3
Morkas sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 4
Česnaką supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 5
Agurką supjaustykite dideliais 1 cm storio griežinėliais.
Žingsnis 6
Supjaustykite krienų lapus stambiais gabalėliais arba suplėšykite juos rankomis.
Žingsnis 7
Į stiklainius sluoksniais sudėkite krienų lapus, krapus, patisonų gabalėlius, morkas, svogūnus, agurkus ir česnakus.
Žingsnis 8
Užpildykite stiklainius verdančiu vandeniu iki kraštų. Palikite daržoves ir stiklainius sterilizuoti 15 minučių. Dangtelius taip pat užpilkite verdančiu vandeniu.
Žingsnis 9
Išpilkite vandenį iš stiklainių į prikaistuvį arba puodą. Įberkite druskos, cukraus, acto, lauro lapų ir prieskoninių žolelių. Išmaišykite marinatą ir užvirinkite.
Žingsnis 10
Užpildykite stiklainius marinatu ir užsukite dangteliais. Palikite juos visiškai atvėsti. Tada padėkite juos vėsioje vietoje.
Žingsnis 11
Agurkai su patisonais žiemai jau paruošti!
Kategorijos