Publikavimo data: 2024-06-11
Agurkai su žieminiais kopūstais
Rusai visada mėgo agurkus ir ruošėsi žiemai iš jų. Dažnai didelis agurkų derlius suvalgomas šviežias arba ruošiami stiklainiai žiemai. Be traškių agurkų neapsieina nė viena šventė. Paruošti agurkai su kopūstais, žaliaisiais svogūnais ir česnakais visada papildys pietų stalą ir tiks daugeliui patiekalų. Stiklainių nereikia vynioti ir sterilizuoti. Šį receptą paprasta paruošti!
Žingsnis 1
Kopūstus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Tada česnako skilteles supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu, įdėkite lauro lapą, druskos, cukraus, juodųjų pipirų žirnelių. Kai užvirs, supilkite actą.
Žingsnis 3
Į paruoštą stiklainį sudėkite česnaką ir ryšulėlį žaliųjų svogūnų. Į stiklainį vertikaliai sudėkite agurkus.
Žingsnis 4
Supjaustytus kopūstus sandariai sudėkite į stiklainį, įdėkite dar vieną lauro lapą ir užpilkite paruoštu marinatu. Uždenkite stiklainį dangteliu ir padėkite į šaldytuvą 3 dienoms. Po stiklainiu padėkite lėkštę, nes fermentacijos proceso metu iš stiklainio išsilies perteklius ir putos. Paruošta!
Kategorijos