Publikavimo data: 2024-03-27
Agurkai žiemai po kaprono dangčiu
Agurkai žiemai - traškus skanėstas raugintų agurkų ir marinuotų agurkų mėgėjams. Jie gali būti naudojami kaip pikantiškas užkandis šventiniams patiekalams ir paįvairinti kasdienius patiekalus. Agurkais galima mėgautis iškart po užkandžio paruošimo, jei nenorite laukti. Arba puoselėjamus stiklainius galite padėti į tamsią vietą iki tinkamos progos.
Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklinius indus ir išvirkite dangtelius. Stiklainius galima sterilizuoti bet kuriuo galimu būdu - garais, mikrobangų krosnelėje arba orkaitėje 15 minučių.
Žingsnis 2
Agurkus sandariai sudėkite į 0,95 litro talpos stiklainį, kad tarp jų liktų kuo mažiau tarpo. Įdėkite sutrintą česnaką, lauro lapą, gvazdikėlius, prieskonius ir krapus.
Žingsnis 3
Į puodą įpilkite apie 0,5 l vandens, suberkite cukrų ir druską. Reguliariai maišykite, kol vanduo užvirs.
Žingsnis 4
Užpilkite agurkus virintu marinatu, užsukite sterilizuotą dangtelį. Atvėsinkite kambario temperatūroje ir laikykite tamsioje, vėsioje vietoje. Užkandis paruoštas valgyti!
Kategorijos