Agurkų ir morkų salotos žiemai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Agurkų ir morkų salotos žiemai

Žiemos agurkų ir morkų salotos yra užkandis, išsaugantis maksimaliai naudingas šviežių daržovių savybes. Dėl minimalaus terminio apdorojimo jos būna skanios, sultingos ir traškios. Nereikia virti ar troškinti - paruoštos daržovės užpilamos marinatu ir sterilizuojamos. Jei pageidaujama, į sudėtį galima įdėti svogūnų, baltagūžių kopūstų, šparaginių pupelių ar paprikų. O į marinatą įberkite mėgstamų prieskonių ir prieskoninių žolelių.
Gaminimo laikas
240 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
76 kcal.
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.6/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Agurkų ir morkų salotos žiemai Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Agurkus supjaustykite maždaug 1 cm storio apskritimais, morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.

Žingsnis 2

Agurkų ir morkų salotos žiemai Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Sudėkite daržoves į didelį emaliuotą indą, užpilkite aliejumi ir actu, pabarstykite druska, cukrumi ir pipirais. Išmaišykite ir palikite pastovėti patalpoje apie 3 valandas.

Žingsnis 3

Agurkų ir morkų salotos žiemai Žingsnis 3
Konservuokite daržoves. Sudėkite morkas, agurkus ir svogūnus į stiklainius ir gerai užspauskite, kad neliktų tarpų. Sudėkite stiklainius į audeklu uždengtą puodą. Užpilkite stiklainius vandeniu, kad jis apsemtų stiklainius ir nesiektų kaklelio. Sterilizuokite 10-15 minučių. Iš karto stiklainius užsukite, apverskite aukštyn kojomis, suvyniokite į šiltą antklodę ir palikite visiškai atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos