Publikavimo data: 2024-05-26
Agurkų ir morkų salotos žiemai
Žiemos agurkų ir morkų salotos yra užkandis, išsaugantis maksimaliai naudingas šviežių daržovių savybes. Dėl minimalaus terminio apdorojimo jos būna skanios, sultingos ir traškios. Nereikia virti ar troškinti - paruoštos daržovės užpilamos marinatu ir sterilizuojamos. Jei pageidaujama, į sudėtį galima įdėti svogūnų, baltagūžių kopūstų, šparaginių pupelių ar paprikų. O į marinatą įberkite mėgstamų prieskonių ir prieskoninių žolelių.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Agurkus supjaustykite maždaug 1 cm storio apskritimais, morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Sudėkite daržoves į didelį emaliuotą indą, užpilkite aliejumi ir actu, pabarstykite druska, cukrumi ir pipirais. Išmaišykite ir palikite pastovėti patalpoje apie 3 valandas.
Žingsnis 3
Konservuokite daržoves. Sudėkite morkas, agurkus ir svogūnus į stiklainius ir gerai užspauskite, kad neliktų tarpų. Sudėkite stiklainius į audeklu uždengtą puodą. Užpilkite stiklainius vandeniu, kad jis apsemtų stiklainius ir nesiektų kaklelio. Sterilizuokite 10-15 minučių. Iš karto stiklainius užsukite, apverskite aukštyn kojomis, suvyniokite į šiltą antklodę ir palikite visiškai atvėsti.
Kategorijos