Publikavimo data: 2024-01-19
Marinuotos pomidorų, agurkų ir morkų salotos receptas
Marinuotos pomidorų, agurkų, morkų salotos - namų vitaminų paruošimas, kuris žiemą pradžiugins jus gardžiomis daržovėmis.
Žingsnis 1
Nuplaukite daržoves ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite svogūnus, česnakus ir morkas. Nupjaukite agurkų galiukus. Įkaitinkite orkaitę iki 100-120 ⁰C temperatūros.
Žingsnis 2
Pirmiausia sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Dėkite stiklainius ir dangtelius į iki 110 °C įkaitintą orkaitę, neuždengdami stiklainių dangteliais. 0,5 litro talpos stiklainiai sterilizuojami 10 minučių, o litriniai - 15 minučių. Užsirašykite laiką, o kai jie bus pašildyti, išjunkite kaitinimą ir palikite visą turinį orkaitėje, kol jis visiškai atvės.
Žingsnis 3
Vyšnias perpjaukite per pusę, svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, agurkus supjaustykite lėkštelėmis, o paprikas ir morkas - šiaudeliais.
Žingsnis 4
Paruoškite sūrymą: į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir užvirinkite. Į vandenį suberkite druską, lauro lapą, kvapiuosius pipirus ir actą. Virkite 5 minutes.
Žingsnis 5
Sudėkite salotas į stiklainius, užpilkite tirpalu. Suvyniokite stiklainius ir iš karto po suvyniojimo apverskite stiklainį dangteliu žemyn ir uždenkite šilta medžiaga. Leiskite preparatui lėtai atvėsti, o tada išimkite jį į tamsią vietą.
Žingsnis 6
Salotas patiekite kaip garnyrą prie pagrindinių patiekalų, dėkite ant sumuštinių.
Kategorijos