Publikavimo data: 2025-08-18
Airiška alaus sriuba
Dėl neįprasto skonio airiška alaus sriuba tikrai patiks vyrams. Paruoštame patiekale nėra alkoholio, jis visas išgaruoja virimo metu, tačiau nuostabus duonos aromatas ir būdingas skonis išlieka. Sūrį reikėtų kuo smulkiau sutrupinti ir į sriubą įdėti paskutinio posūkio metu. Paruoštas patiekalas patiekiamas karštas, su šaukštu neriebios grietinėlės, keptos šoninės gabalėliais arba smulkintomis šviežiomis žolelėmis. Alaus sriubą taip pat galima patiekti su duona, prieš tai išlaisvinus kepaliuką nuo trupinių.
Žingsnis 1
Paruoškite kepimą. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir augalinį aliejų. 3 minutes pakepinkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Išvirkite sriubą. Sudėkite bulves į apkepą, supilkite vištienos sultinį ir alų ir užvirus virkite 20 minučių. Bulves sutrinkite trintuvu, sudėkite sūrį, viską išmaišykite ir palikite sriubą 5 min. pastovėti.
Kategorijos