Publikavimo data: 2024-01-01
Bulvių sriuba su kiaušiniu receptas
Lengvos sriubos - tai mažai kaloringi patiekalai, gaminami iš daržovių sultinio arba dietinės mėsos sultinio. Bulvių sriuba su kiaušiniais gali būti priskiriama prie lengvų sriubų ne tik dėl mažo kaloringumo, bet ir dėl to, kad ją lengva paruošti. Į receptą įeina tik keli ingredientai, kurių visada rasite namuose. Be to, bulvių sriuba su kiaušiniais puikiai tinka vasaros meniu.
Žingsnis 1
Paruoškite reikiamus ingredientus ir darbo paviršių. Nulupkite bulves, svogūnus ir morkas. Nuplaukite kiaušinius. Nuplaukite šviežias žoleles ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite svogūnus ir morkas 2-3 minutes, kol taps auksinės spalvos ir aromatingi.
Žingsnis 4
Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Bulves supjaustykite griežinėliais. Sudėkite bulves į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10 minučių. Tada į bulves sudėkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 5
Tuo tarpu į dubenį įmuškite kiaušinį ir plaktuvu arba šakute išplakite iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Tada plona srovele, nuolat maišydami, supilkite kiaušinį į sriubą.
Žingsnis 7
Švelniai išmaišykite sriubą, kad kiaušinių gabalėliai nesuliptų. Virkite dar 5-7 minutes, kol bulvės išvirs.
Žingsnis 8
Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir palikite sriubą 10 minučių.
Žingsnis 9
Supilkite sriubą į lėkštes, papuoškite smulkiai pjaustytais krapais ir patiekite.
Kategorijos