Publikavimo data: 2024-01-01
Rasam sriuba. receptas
Pirmiausia su indiška virtuve siejamas pikantiškas skonis ir prieskonių puokštė, suteikianti bet kuriam patiekalui nepakartojamą skonį. Visa tai pasakytina apie tradicinę indišką sriubą "Rasam", ypač populiarią Pietų Indijoje. "Rasam" gaminama iš daržovių su raudonaisiais pipirais. Jei mėgstate aštrų maistą, tikrai įvertinsite šį receptą!
Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių. Nuplaukite daržoves. Nulupkite morkas, svogūnus ir česnakus.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite morkas, česnaką, svogūną ir aitriąją papriką.Česnaką reikia tinkamai susmulkinti, kad patiekalas įgautų visą skonį. Ant pjaustymo lentelės paspauskite skiltelę plokščiąja peilio puse. Tada česnaką supjaustykite plonais griežinėliais ir smulkiai sukapokite.
Žingsnis 3
Tuo tarpu blanširuokite pomidorus. Padarykite ant jų kryžminius pjūvius, įmeskite juos į verdantį vandenį puode ir palaikykite verdančiame vandenyje 1 minutę. Tada staigiai panardinkite į ledinį vandenį ir nuimkite odelę. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Įpilkite Dižono garstyčių, druskos ir pipirų mišinio. Išmaišykite, kad susimaišytų.
Žingsnis 5
Į prieskonius, druską ir garstyčias sudėkite svogūnus, morkas, česnakus ir pomidorus. Išmaišykite ir ant silpnos ugnies troškinkite 5-7 minutes.
Žingsnis 6
Daržoves ir prieskonius užpilkite 400 ml šilto vandens. Užvirinkite ir sudėkite lęšius. Virkite sriubą, kol suminkštės, 35-40 minučių.
Žingsnis 7
Nukelkite sriubą nuo ugnies ir palikite 5-10 min.
Žingsnis 8
Supilkite sriubą į lėkštes, papuoškite smulkiai pjaustytais krapais ir patiekite.
Kategorijos