Jautienos harcio receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-01

Jautienos harcio receptas

Charčo sriuba yra tradicinė gruziniška sriuba, išpopuliarėjusi visoje posovietinėje erdvėje. Pagrindiniai jos ingredientai yra jautiena, ryžiai, pomidorų pasta, daug česnakų, prieskonių ir žolelių, ypač kalendrų. Taip pat klasikinis charcho ingredientas yra tkemali padažas, suteikiantis unikalią saldžią spalvą. Neretai vietoj jo dedama džiovintų slyvų gabalėlių. Sriuba gaunasi labai aštri, pikantiška, saldi ir soti.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
55 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautienos harcio receptas Žingsnis 1
Jautieną nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite svogūnus. Ryžius 2-3 kartus nuplaukite šaltu vandeniu. Paruoškite likusius ingredientus.

Žingsnis 2

Jautienos harcio receptas Žingsnis 2
Sudėkite jautieną į puodą ir užpilkite 2 litrais šalto vandens. Pastatykite puodą ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir šiek tiek pasūdykite vandenį. Uždenkite puodą dangčiu. Virkite sultinį ant silpnos ugnies apie 1-1,5 valandos, periodiškai nugriebdami putas nuo sultinio paviršiaus.

Žingsnis 3

Jautienos harcio receptas Žingsnis 3
Tuo tarpu blanširuokite pomidorus. Padarykite ant jų kryžminius pjūvius, įmeskite juos į verdantį vandenį puode ir palaikykite verdančiame vandenyje 1 minutę. Tada staigiai panardinkite į ledinį vandenį ir nuimkite odelę. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 4

Jautienos harcio receptas Žingsnis 4
Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 5

Jautienos harcio receptas Žingsnis 5
Susmulkinkite kalendrą.

Žingsnis 6

Jautienos harcio receptas Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite svogūną ant vidutinės ugnies 4-5 minutes, kol taps auksinis.

Žingsnis 7

Jautienos harcio receptas Žingsnis 7
Į keptuvę suberkite pomidorus, išmaišykite ir kepkite 2 minutes.

Žingsnis 8

Jautienos harcio receptas Žingsnis 8
Į daržoves suberkite pomidorų pastą, adžiką, papriką ir dalį kalendros.

Žingsnis 9

Jautienos harcio receptas Žingsnis 9
Viską sumaišykite ir troškinkite daržoves 5 minutes ant silpnos ugnies.

Žingsnis 10

Jautienos harcio receptas Žingsnis 10
Kai sultinys užvirs, išimkite jautieną ir supjaustykite ją griežinėliais. Mėsą grąžinkite į sultinį.

Žingsnis 11

Jautienos harcio receptas Žingsnis 11
Į puodą sudėkite troškintas daržoves ir lauro lapą. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 12

Jautienos harcio receptas Žingsnis 12
Sudėkite ryžius ir išmaišykite. Virkite sriubą ant silpnos ugnies, retkarčiais nugriebdami nuo paviršiaus putas. Kai ryžiai bus paruošti, sriubą išjunkite. Paragaukite pagal skonį, jei reikia, įberkite šiek tiek druskos ir cukraus. Išspauskite arba susmulkinkite česnaką ir suberkite į sriubą. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite sriubą brinkti 30 minučių. sriuba bus dar skanesnė, jei į ją įdėsite džiovintų slyvų.

Žingsnis 13

Jautienos harcio receptas Žingsnis 13
Paruošta "Kharcho" sriuba. Patiekite ją papuošę smulkintomis kalendromis. Gero apetito.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos