Publikavimo data: 2024-01-01
Jautienos harcio receptas
Charčo sriuba yra tradicinė gruziniška sriuba, išpopuliarėjusi visoje posovietinėje erdvėje. Pagrindiniai jos ingredientai yra jautiena, ryžiai, pomidorų pasta, daug česnakų, prieskonių ir žolelių, ypač kalendrų. Taip pat klasikinis charcho ingredientas yra tkemali padažas, suteikiantis unikalią saldžią spalvą. Neretai vietoj jo dedama džiovintų slyvų gabalėlių. Sriuba gaunasi labai aštri, pikantiška, saldi ir soti.
Žingsnis 1
Jautieną nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite svogūnus. Ryžius 2-3 kartus nuplaukite šaltu vandeniu. Paruoškite likusius ingredientus.
Žingsnis 2
Sudėkite jautieną į puodą ir užpilkite 2 litrais šalto vandens. Pastatykite puodą ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir šiek tiek pasūdykite vandenį. Uždenkite puodą dangčiu. Virkite sultinį ant silpnos ugnies apie 1-1,5 valandos, periodiškai nugriebdami putas nuo sultinio paviršiaus.
Žingsnis 3
Tuo tarpu blanširuokite pomidorus. Padarykite ant jų kryžminius pjūvius, įmeskite juos į verdantį vandenį puode ir palaikykite verdančiame vandenyje 1 minutę. Tada staigiai panardinkite į ledinį vandenį ir nuimkite odelę. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 5
Susmulkinkite kalendrą.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite svogūną ant vidutinės ugnies 4-5 minutes, kol taps auksinis.
Žingsnis 7
Į keptuvę suberkite pomidorus, išmaišykite ir kepkite 2 minutes.
Žingsnis 8
Į daržoves suberkite pomidorų pastą, adžiką, papriką ir dalį kalendros.
Žingsnis 9
Viską sumaišykite ir troškinkite daržoves 5 minutes ant silpnos ugnies.
Žingsnis 10
Kai sultinys užvirs, išimkite jautieną ir supjaustykite ją griežinėliais. Mėsą grąžinkite į sultinį.
Žingsnis 11
Į puodą sudėkite troškintas daržoves ir lauro lapą. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 12
Sudėkite ryžius ir išmaišykite. Virkite sriubą ant silpnos ugnies, retkarčiais nugriebdami nuo paviršiaus putas. Kai ryžiai bus paruošti, sriubą išjunkite. Paragaukite pagal skonį, jei reikia, įberkite šiek tiek druskos ir cukraus. Išspauskite arba susmulkinkite česnaką ir suberkite į sriubą. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite sriubą brinkti 30 minučių. sriuba bus dar skanesnė, jei į ją įdėsite džiovintų slyvų.
Žingsnis 13
Paruošta "Kharcho" sriuba. Patiekite ją papuošę smulkintomis kalendromis. Gero apetito.
Kategorijos