Publikavimo data: 2024-01-01
Kreminė moliūgų kreminė sriuba receptas
Atėjus rudeniui prasideda derliaus nuėmimo sezonas. Šis metas puikiai tinka moliūgų kreminės sriubos išbandymui. Šią sriubą labai lengva paruošti. Svarbiausia išsirinkti skanų saldų moliūgą. Prie jo galite pridėti kitų daržovių: svogūnų, bulvių ir morkų, tada sriuba taps dar maistingesnė ir sveikesnė. Visi ingredientai savavališkai supjaustomi, išverdami ir paverčiami tyrele. Pabaigoje įdedama grietinėlės, dėl kurios ši sriuba taps švelni ir kreminė.
Žingsnis 1
Moliūgą, svogūną ir morką nulupkite. Geriau naudoti saldesnių veislių moliūgus.
Žingsnis 2
Moliūgą supjaustykite dideliais kubeliais.
Žingsnis 3
Morkas supjaustykite dideliais apskritimais.
Žingsnis 4
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 5
Sudėkite daržoves į puodą ir užpilkite vandeniu. Pastatykite puodą ant ugnies ir virkite daržoves, kol suminkštės.Iš anksto apkepkite daržoves augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Taip jos bus skanesnės.
Žingsnis 6
Virtas daržoves sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 7
Pagardinkite sriubą druska ir pipirais. Įpilkite žiupsnelį cukraus ir grietinėlę.
Žingsnis 8
Pakartotinai pašildykite sriubą. Kai ji vėl užvirs, nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 9
Porciją sriubos papuoškite moliūgų sėklomis ir špinatų lapeliais. Mėgaukitės.
Kategorijos