Publikavimo data: 2024-06-12
Ajapsandal
Daugeliui žmonių kaukazietiška virtuvė pirmiausia asocijuojasi su mėsos patiekalais, tačiau nereikėtų pamiršti ir kaukazietiškų daržovių patiekalų receptų. Pavyzdžiui, vienas iš tradicinių gruzinų virtuvės patiekalų - baklažanų ajapsandalis, aštrus ir pikantiškas daugelio paprastų daržovių troškinys - išsiskiria ryškiu originaliu skoniu ir nepakartojamu aromatu. Aštrios žolelės, kvapnūs prieskoniai, prinokusios daržovės - visi šie ingredientai puikiai dera tarpusavyje ir sukuria apetitą žadinantį ansamblį.
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Supjaustykite baklažanus 6-7 mm storio pusžiedžiais, pabarstykite 3 valgomaisiais šaukštais druskos ir gerai išmaišykite. Palikite baklažanus 30 minučių, tada nuplaukite po tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte druską, ir gerai nuspauskite. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite baklažanus 15 minučių, retkarčiais pamaišydami, kad jie būtų minkšti, bet neiškepę.
Žingsnis 2
Paruoškite likusias daržoves. Kepkite svogūnus ir morkas augaliniame aliejuje, maišydami mentele. Atskirai 10-15 min. kepkite paprikas ir paprikas. Atskirai smulkiai supjaustykite bazilikus, petražoles ir kalendras. Išspauskite česnaką, sumaišykite su smulkinta kalendra ir 1 šaukšteliu druskos. Pomidorus nulupkite ir stambiai sutarkuokite.
Žingsnis 3
Paruoškite ajapsandalą. Į storadugnį puodą sudėkite baklažanus, svogūnus ir morkas, paprikas, susmulkintus bazilikus ir petražoles bei tarkuotus pomidorus. Viską gerai išmaišykite ir ant silpnos ugnies troškinkite daržoves 15 minučių. Tada į daržoves įberkite utskho-suneli prieskonių, maltų juodųjų pipirų ir kalendros bei druskos pastos. Gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos