Publikavimo data: 2024-06-08
Ajapsandali ant grotelių
Pasak legendos, pirmą kartą ajapsandalį virė piemenys. Jie kepė baklažanus ir saldžiąsias paprikas ant ugnies, o paskui sutrynė juos į tyrę ir gausiai pagardino prieskoninėmis žolelėmis. Patiekalas buvo sotus ir lengvai valgomas keliaujant. Atvėsęs jis neprarado skonio. Ar taip buvo iš tikrųjų, dabar nežinoma. Tačiau klasikinį receptą galite naudoti ir patiekalą ant kepsninės kepti ir šiais laikais. Ant atviros ugnies keptos daržovės būna ypač kvapnios ir skanios.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Pirmiausia baklažanus, paprikas ir pomidorus suverkite ant iešmelių arba uždėkite ant grotelių. Kepkite daržoves virš žarijų, kol jos visiškai iškeps, maždaug kas 5 minutes jas apversdami. Pomidorai bus paruošti per 10-15 minučių - tai galima nustatyti pagal įtrūkusią odelę. Baklažanai ir paprikos kepa 20-25 minutes. Baklažanai turėtų šiek tiek susitraukti, o paprikos šonai turėtų būti apdegę.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Nulupkite daržoves nuo odelės ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Nepamirškite išimti paprikų šerdies. Dubenyje sumaišykite daržoves, žoleles ir česnaką. Tada pagardinkite aliejumi, suberkite prieskonius ir dar kartą gerai išmaišykite, kad turinys šiek tiek suminkštėtų.
Kategorijos