Publikavimo data: 2025-08-17
Ajika su salierais
"Adžika" yra labai populiarus aštrus padažas, kurio pagrindą sudaro aštriosios paprikos ir pomidorai. Šis padažas patiekiamas su karštais mėsos patiekalais ir daržovių garnyrais. Adžiką galima pasigaminti labai lengvą, sumažinus aštriųjų pipirų kiekį iki minimumo. Arba jį galima padaryti labai aštrų, įdėjus aštrių kajeno pipirų. Yra daugybė paruošimo variantų. Siūlome išbandyti receptą su salierais, nes dėl jų adžika tampa aštresnė ir aromatingesnė.
Žingsnis 1
Užvirinkite vandenį ir panardinkite pomidorus į jį 3-5 minutėms. Išimkite juos iš verdančio vandens ir perliekite šaltu vandeniu. Nuimkite odeles ir supjaustykite dideliais kubeliais.
Žingsnis 2
Susmulkinkite likusias daržoves - papriką, salierą galima supjaustyti stambiais gabalėliais. Nulupkite česnaką ir sutrinkite jį česnakų spaudikliu. Petražoles ir krapus smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 3
Sudėkite paprikas, salierus ir pomidorus į storasienį puodą. Įberkite druskos, cukraus ir supilkite augalinį aliejų. Virkite 30-40 minučių.
Žingsnis 4
Tada sudėkite smulkintą česnaką ir troškinkite dar 20 minučių. Jei česnakas bus įdėtas pradžioje, jis pervirs ir taps nemalonaus skonio.
Žingsnis 5
Nukelkite adžiką nuo ugnies ir suplakite trintuvu. Pavirkite dar 10 minučių ir supilkite į sausus, švarius stiklainius. Sandariai uždenkite dangteliu ir atvėsinkite.
Kategorijos