Publikavimo data: 2024-03-28
Ajika su sviestu
Šiame ajika recepte naudojami patys neįprastiausi šiam patiekalui ingredientai: morkos ir cukinijos. Pagrindinį aštrumą suteikia malti raudonieji pipirai, su kuriais labai patogu dirbti, nes nereikia lupti aštrių paprastų šviežių aitriųjų paprikų ankščių. Į ajika galima dėti acto ir aliejaus, taip pat druskos ir cukraus, kurie yra natūralūs konservantai. Toks padažas gaunasi ne per daug aštrus ir labiau primena cukinijų ikrus. Nepaisant to, ajika yra labai aštrus ir skanus.
Žingsnis 1
Cukinijas ir morkas supjaustykite nedideliais gabalėliais, kuriuos bus patogu sumalti mėsmale.
Žingsnis 2
Cukinijas, morkas ir česnakus sumalkite mėsmale.
Žingsnis 3
Supilkite daržovių mišinį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Troškinkite daržoves ant silpnos ugnies 40 minučių.
Žingsnis 4
Į daržoves supilkite augalinį aliejų, cukrų, druską, maltus raudonuosius pipirus ir actą. Išmaišykite ir troškinkite dar 10 minučių. Adžika paruošta.
Žingsnis 5
Prieš konservuodami adžiką, būtinai sterilizuokite stiklainį. Tam pripilkite stiklainį vandens taip, kad vanduo jį visiškai apsemtų. Užvirinkite vandenį ir virkite 15-20 minučių. Atsargiai išimkite stiklainį žnyplėmis ir padėkite ant švaraus sauso rankšluosčio, kad nubėgtų visas vandens perteklius ir stiklainis išdžiūtų. Dangtelį sterilizuokite tokiu pat būdu - virkite jį 5-10 minučių. Užsukite stiklainį ir uždarykite dangtelį 24 valandoms.
Kategorijos