Publikavimo data: 2024-06-16
Aksominis jautienos kepenų paštetas su šprotais ir baltuoju vynu
Jautienos kepenys yra vienas vertingiausių ir nebrangiausių subproduktų, tačiau iš jų pagaminti patiekalai visada būna skanūs, sultingi ir sveiki. Pagal šį receptą jos verdamos su gabalėliu lašinių, troškinamos su prieskoniais, svogūnais ir šakniavaisiais. Į paruoštą paštetą įpilama baltojo vyno, citrinos sulčių, sviesto. Dėl to paštetas būna švelnus, tarsi aksomas, ir labai skanus kaip užtepėlė ant sumuštinių.
Žingsnis 1
Kepenėles supjaustykite į 8 dalis. Šoninę supjaustykite nedideliais kubeliais arba sumalkite mėsmale. Svogūnus, morkas ir petražolių šaknis supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 2
Kepenėles ir šoninę sudėkite į karštą ketaus keptuvę. Sudėkite šaknis, druską, pipirus, gvazdikėlius ir lauro lapą. Lengvai apkepkite ir įpilkite vandens. Troškinkite 30-40 min. ant labai mažos ugnies uždengę dangčiu, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Nusunkite sultinį ir leiskite ketaus indui atvėsti. Tada kepenis ir daržoves su šonine susmulkinkite blenderiu arba kelis kartus pertrinkite per mėsmalę. Supilkite vyną, citrinos sultis, cukrų, 100 ml sultinio ir šiek tiek pašildykite. Išsukite minkštą sviestą ir sudėkite į atvėsusį mišinį, išmaišykite.
Kategorijos