Aksominis jautienos kepenų paštetas su šprotais ir baltuoju vynu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Aksominis jautienos kepenų paštetas su šprotais ir baltuoju vynu

Jautienos kepenys yra vienas vertingiausių ir nebrangiausių subproduktų, tačiau iš jų pagaminti patiekalai visada būna skanūs, sultingi ir sveiki. Pagal šį receptą jos verdamos su gabalėliu lašinių, troškinamos su prieskoniais, svogūnais ir šakniavaisiais. Į paruoštą paštetą įpilama baltojo vyno, citrinos sulčių, sviesto. Dėl to paštetas būna švelnus, tarsi aksomas, ir labai skanus kaip užtepėlė ant sumuštinių.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
223 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aksominis jautienos kepenų paštetas su šprotais ir baltuoju vynu Žingsnis 1
Kepenėles supjaustykite į 8 dalis. Šoninę supjaustykite nedideliais kubeliais arba sumalkite mėsmale. Svogūnus, morkas ir petražolių šaknis supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.

Žingsnis 2

Aksominis jautienos kepenų paštetas su šprotais ir baltuoju vynu Žingsnis 2
Kepenėles ir šoninę sudėkite į karštą ketaus keptuvę. Sudėkite šaknis, druską, pipirus, gvazdikėlius ir lauro lapą. Lengvai apkepkite ir įpilkite vandens. Troškinkite 30-40 min. ant labai mažos ugnies uždengę dangčiu, kol suminkštės.

Žingsnis 3

Aksominis jautienos kepenų paštetas su šprotais ir baltuoju vynu Žingsnis 3
Nusunkite sultinį ir leiskite ketaus indui atvėsti. Tada kepenis ir daržoves su šonine susmulkinkite blenderiu arba kelis kartus pertrinkite per mėsmalę. Supilkite vyną, citrinos sultis, cukrų, 100 ml sultinio ir šiek tiek pašildykite. Išsukite minkštą sviestą ir sudėkite į atvėsusį mišinį, išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos