Publikavimo data: 2025-08-19
Alaus blyneliai su lašiša
Blyneliai ant alaus su lašiša bus labai įdomus šventinio užkandžio variantas, ypač jei juos patiekite suktinukų pavidalu. Apynių gėrimo sudėtyje yra mielių, dėl kurių tešla būna puri ir oro. Blyneliai gaunasi ne tik įdomaus skonio, bet ir apetitą žadinančios išvaizdos - ploni, rudi, ažūrine duobute. Alų rekomenduojama vartoti nelabai stiprų, šviesių spalvų. Tačiau svarbiausia, kad jis būtų gyvas. Tuomet blynai turės malonų subtilų šviežiai iškeptos duonos skonį.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Maišytuvu išplakite vištos kiaušinį su žiupsneliu druskos. Į kiaušinį įmaišykite cukrų ir alų. Vis dar plakdami tešlą lėtu greičiu, dalimis suberkite miltus ir sodą. Galiausiai supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite blynus. Kepkite blynus ant gerai įkaitintos plokščios keptuvės po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės. Lašišą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kiekvieną blyną patepkite varške, uždėkite ant jo šiek tiek lašišos, susukite ir supjaustykite į kelias dalis.
Kategorijos