Publikavimo data: 2024-04-01
Vištienos blyneliai
Blynams įdarui su mėsa galite naudoti virtą jautieną, kepenėles arba vištieną. Vištienos blynų geriau nekepti iš baltos krūtinėlės mėsos, ji sausa. Geriau naudoti šlauneles. Verta rinktis ūkišką mėsą. Tokie blyneliai gerai dera su grietinės padažu. Blyneliai su vištiena būna sultingi ir skanūs.
Žingsnis 1
Pradėkite nuo blynų įdaro. Šlauneles užpilkite šaltu vandeniu, įberkite druskos. Uždėkite puodą ant ugnies. Užvirkite ir virkite ant silpnos ugnies uždengę dangčiu 1,5 valandos, kol mėsa pradės atsiskirti nuo kaulų.
Žingsnis 2
Kol mėsa kepa, paruoškite tešlą. Paimkite gilų dubenį ir įmuškite į jį kiaušinius, įberkite druskos ir cukraus. Viską gerai suplakite plaktuvu arba mikseriu. Cukrus turi visiškai ištirpti, konsistencija turi būti kaip putų. Į mišinį plona srovele supilkite pusę pieno. Gerai išmaišykite. Suberkite visus miltus ir vėl išmaišykite. Tešla turėtų išeiti be gumuliukų. Tada supilkite likusį pieną ir viską išmaišykite. Tešla turi būti šiek tiek skysta. Įpilkite augalinio aliejaus ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 3
Iškepkite blynus. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus. Į keptuvę įpilkite šiek tiek tešlos (maždaug pusę samčio). Paskirstykite ją po visą paviršių ir kepkite po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos. Pakartokite kiekvieno blyno kepimą. Sudėkite visus blynus į lėkštę. Kai jie iškeps, uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 4
Kai mėsa išvirs, pereikite prie paskutinio etapo su faršu. Leiskite paruoštai mėsai atvėsti sultinyje. Jos neišpilkite. Jos dar reikės faršui. Tuo tarpu smulkiai supjaustykite svogūną ir kepkite keptuvėje, kol apskrus aliejuje (apie 5 min.), ant vidutinės ugnies. Nukelkite nuo kaitvietės ir svogūnus perkelkite į dubenį.
Žingsnis 5
Iš sultinio išimkite mėsą, atskirkite ją nuo kaulų, odą ir kaulus galite išmesti, mums jų neprireiks. Gabaliukai neturėtų būti labai maži (maždaug 2x2 cm), per didelius gabaliukus galite supjaustyti peiliu. Dubenyje sumaišykite mėsą, svogūną ir šiek tiek pipirų. Įpilkite 3-4 valgomuosius šaukštus sultinio, kuriame virė mėsa, kad ji būtų sultinga.
Žingsnis 6
Jei blyneliai jau šalti, pašildykite juos mikrobangų krosnelėje, kad jie nesuplyštų, kai juos surinksite. Įdarą dėkite ant blyno krašto ir apvyniokite iš visų pusių, kad susidarytų vokas. Viršutinį blyno kraštą galite palikti nesuvyniotą ir suvynioti.
Kategorijos