Publikavimo data: 2024-02-03
Blyneliai su grietine ir ikrais receptas
Blini su grietine ir ikrais - paprastas, bet skanus rusų virtuvės patiekalas. Pagal šį receptą kepame plonus blynelius be mielių, bet jei norite, galite dėti mielių. Taip blynai taps talpesni.
Žingsnis 1
Patikrinkite visus ingredientus ir darbo paviršių. Persijokite miltus per smulkų sietelį. Nuplaukite krapus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Paruoškite blynų tešlą: giliame dubenyje įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, suberkite druską, cukrų ir išplakite.
Žingsnis 3
Tada atsargiai, dalimis, toliau maišydami plakikliu arba maišytuvu, į tešlą suberkite miltus.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Supilkite tešlą dalimis, paskirstydami ją po visą keptuvės paviršių. Kepkite blyną 1-2 minutes iš vienos pusės, tada apverskite ir kepkite 1-2 minutes iš kitos pusės. Blynas paruoštas. Tą patį padarykite su visa tešla.
Žingsnis 5
Paruoškite grietinės padažą. Smulkiai supjaustykite krapus. Dubenyje sumaišykite grietinę, krapus, prieskonius, druską ir pipirus pagal skonį. Padažas paruoštas.
Žingsnis 6
Blyneliai ir grietinės padažas paruošti. Patiekalą galima patiekti.
Žingsnis 7
Patiekite blynelius lėkštėje su šlakeliu grietinės padažo ir gausiu šaukštu raudonųjų ikrų.
Kategorijos