Publikavimo data: 2025-08-17
Alaus sriuba su sūriu
Švelni, aromatinga, aštri ir labai apetitiška - visa tai apie alaus sriubą su sūriu. Tai originalus patiekalas, pasižymintis ryškiu kreminiu ir dūminiu skoniu, sotus ir maistingas. Jį labai lengva paruošti net didelei kompanijai. Alų rinkitės pagal savo pomėgius. Sriubai vienodai tiks ir šviesios, ir tamsios rūšys. Svarbiausia, kad gėrimas būtų kokybiškas - 80 % vandens ir 20 % salyklo, apynių ir mielių.
Žingsnis 1
Paruoškite kreminio sūrio mišinį. Keptuvėje įkaitinkite sviestą. Suberkite miltus, gerai išmaišykite. Kepkite 2 minutes. Supilkite grietinėlę, sudėkite sūrį ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite alaus sūrio sriubą. Į keptuvę sudėkite šoninę, svogūną, salierą, aštriąją papriką ir česnaką. Kepkite, kol suminkštės, 13-15 minučių. Įmaišykite čiobrelius. Išmaišykite. Supilkite pusę alaus. Užvirinkite. Virkite 5 minutes. Supilkite vištienos sultinį. Užvirinkite. Supilkite kreminio sūrio mišinį. Supilkite likusį alų. Pagardinkite druska ir pipirais. Sriubą virkite 5-7 minutes.
Kategorijos