Publikavimo data: 2024-06-24
Amerikietiško stiliaus kalėdinis kumpis
Sultingai iškepta mėsa taps šventinio stalo puošmena ir malonia staigmena kasdienės vakarienės metu. Ryškūs prieskoniai suteikia pikantiško skonio, o apelsinų žievelės ir imbierinis vynas pabrėžia saldžias natas. Paruoškite kalėdinį kumpį pagal mūsų receptą ir liksite maloniai nustebinti patiekalo skoniu bei aromatu!
Žingsnis 1
Kiaulieną sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Sudėkite melasą, pusės apelsino žievelę, supjaustytą juostelėmis, lauro lapą ir kvapiuosius pipirus.
Žingsnis 2
Pamažu užvirinkite, nepamiršdami nugriebti nuosėdų. Vėliau sumažinkite ugnį ir toliau virkite kiaulieną apie pusantros valandos.
Žingsnis 3
Glajui dubenėlyje sumaišykite imbierinį vyną, cukrų, Dižono garstyčias, juoduosius pipirus ir smulkiai sutarkuotą pusės apelsino žievelę.
Žingsnis 4
Išimkite mėsą iš keptuvės ir leiskite jai šiek tiek atvėsti. Tada nupjaukite odą, palikdami kuo daugiau riebalų. Įtrinkite mėsą paruoštu glajumi. Padarykite ant gabalėlio rombų formos raštą ir į jį sudėkite gvazdikėlius. Sudėkite į kepimo indą ir 25 minutes pašaukite į karštą orkaitę.
Žingsnis 5
Kepdami du kartus aptepkite mėsą glajumi iš kepimo skardos ir pabarstykite trupučiu kasoninio cukraus, kad gautųsi karamelizuota plutelė.
Žingsnis 6
Kai ant mėsos pradės purkšti glajus, išimkite paruoštą patiekalą iš orkaitės. Prieš patiekdami leiskite visiškai atvėsti.
Kategorijos