Publikavimo data: 2024-01-01
Dešrelės su troškintomis daržovėmis receptas
Jei nenorite daug pastangų skirti vakarienei gaminti, labai pravers troškintos daržovės su dešrelėmis. Tiesiog nulupkite ir supjaustykite visus ingredientus, lengvai apkepkite ir troškinkite pomidorų padaže. Patiekalui ruošti dažniausiai naudojamos daržovės: kopūstai, svogūnai ir morkos, tačiau pagal savo skonį galite pridėti ir kitų, pavyzdžiui, paprikų ar cukinijų. Patiekalas sotus, skanus ir nelabai kaloringas.
Žingsnis 1
Kopūstus nuplaukite. Nulupkite svogūnus ir morkas. Nuimkite foliją nuo dešrelių. Nuplaukite žalumynus ir nusausinkite juos popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais arba plonomis plunksnelėmis.Kad darbas su svogūnais būtų patogus ir nesukeltų ašarų, suvilgykite peilį šaltu vandeniu arba 5 minutes palaikykite svogūną šaldiklyje.
Žingsnis 3
Sutarkuokite morkas stambia tarka.
Žingsnis 4
Kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais.
Žingsnis 5
Supjaustykite sardines pusapvaliais griežinėliais.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite svogūną 5 minutes, kol taps auksinis.
Žingsnis 7
Į keptuvę suberkite morkas ir dar 3 minutes kepkite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 8
Tada sudėkite kopūstus ir viską 10 minučių kepkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 9
Į daržoves sudėkite griežinėliais supjaustytas sardines ir išmaišykite.
Žingsnis 10
Pagardinkite patiekalą žiupsneliu druskos, pipirų ir prieskonių. Įpilkite pomidorų pastos ir pusę puodelio vandens arba sultinio. Viską išmaišykite.
Žingsnis 11
Įdėkite lauro lapą. Daržoves su paršiukais troškinkite po dangčiu dar 10-15 minučių ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Pomidorų pastos rūgštų skonį galima sušvelninti žiupsneliu cukraus.
Žingsnis 12
Papuoškite patiekalą smulkintomis žolelėmis. Gero apetito.
Kategorijos