Publikavimo data: 2024-01-01
Bulvių košė su jautienos stroganoffu receptas
Nepaisant pavadinimo, stilizuojamo kaip prancūzų virtuvės patiekalas, jautienos stroganovas yra rusų virtuvės patiekalas. Jautienos stroganoff pirmą kartą buvo paruoštas XIX a. ir iš karto paplito visame pasaulyje. Jautienos stroganoff paprastai patiekiamas su bulvių koše. Puikus švelnios jautienos su grietinėlės padažu ir bulvėmis derinys padaro patiekalą išties šventišką.
Žingsnis 1
Patikrinkite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite daržoves, grybus ir žoleles ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir pastatykite puodą ant ugnies.
Žingsnis 2
Supjaustykite jautieną 1 cm storio riekelėmis.
Žingsnis 3
Austrių grybus supjaustykite atsitiktiniais griežinėliais.
Žingsnis 4
Sudėkite bulves į verdantį vandenį ir virkite, kol suminkštės (10-12 minučių). Tada nusausinkite bulves. Sudėkite bulves į dubenį, įdėkite 50 g sviesto ir 100 ml pieno.
Žingsnis 5
Bulves gerai sutrinkite su kitais ingredientais. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Mišrainė paruošta.
Žingsnis 6
Keptuvėje ištirpinkite 50 g sviesto ir sudėkite jautieną. Kepkite mėsą 5-7 minutes.
Žingsnis 7
Į mėsą sudėkite austrių grybus.
Žingsnis 8
Į puodą supilkite likusį pieną, įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 9
20-25 minutes troškinkite jautienos stroganoffą, kol sutirštės.
Žingsnis 10
Padėkite tyrę į lėkštes, papuoškite vyšnių puselėmis, žaliųjų svogūnų plunksnelėmis ir Dižono garstyčiomis.
Kategorijos