Publikavimo data: 2024-01-01
Kiaulienos šnicelis receptas
Šnicelis yra Vienos virtuvės patiekalas. Iš pradžių jis buvo gaminamas iš veršienos, tačiau dabar ne mažiau populiarūs ir kitos mėsos, pavyzdžiui, vištienos ar kiaulienos, variantai. Kiaulienos šnicelis yra švelnaus skonio, o tešlos plutelė - patraukli. Geriausia rinktis mėsą iš viršutinės kojos dalies arba nugarinės su nedideliu riebalų sluoksniu, kuris suteiks patiekalui sultingumo.
Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių. Kiaulieną nuplaukite po vėsiu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite kiaulieną 1-1,5 cm storio griežinėliais. Nuplaukite vištų kiaušinius.
Žingsnis 2
Mėsą iš abiejų pusių kruopščiai išmuškite virtuviniu plaktuvu.Patogumo dėlei mėsą uždenkite maistine plėvele.
Žingsnis 3
Į gilų dubenį įmuškite 2 kiaušinius ir suplakite juos plaktuvu.
Žingsnis 4
Apibarstykite mėsą miltų, druskos ir pipirų mišiniu.
Žingsnis 5
Pirmiausia mėsą pamerkite į plaktus kiaušinius, tada apvoliokite džiūvėsėliuose.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi.
Žingsnis 7
Kepkite mėsą džiūvėsėliuose po 7-10 minučių iš abiejų pusių, kol apskrus.
Žingsnis 8
Pirmiausia padėkite šnicelius ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus perteklius. Tada sudėkite mėsą į serviravimo lėkštes.
Žingsnis 9
Papuoškite šnicelius mėgstamu padažu ir vyšniniais pomidoriukais.
Kategorijos