Publikavimo data: 2024-03-29
Ananasų kotletai
Kotletai su ananasais - neįprastas patiekalas, kuriame naudojamas egzotiškas vaisius. Šis receptas plačiai paplitęs Tailando virtuvėje. Ananasai gerai paryškina mėsos skonį, suteikdami saldžiai pikantišką natą. Orkaitėje keptus kotletus su sūriu galite papuošti pomidorais ir alyvuogėmis. Patiekalui rinkitės konservuotus ananasus, supjaustytus žiedais. Kiaulieną reikėtų imti iš galinės skerdenos dalies - nugarinės arba išpjovos. Tada kotletai bus minkšti ir sultingi.
Žingsnis 1
Paruoškite kotletus. Kiaulieną supjaustykite gabalėliais skersai pluošto. Virtuviniu plaktuku išmuškite mėsą. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Iškepkite kotletus. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Paimkite kepimo formą, išklokite ją folija. Į formą sudėkite mėsą. Ant viršaus tolygiai paskleiskite svogūnus. Svogūnų gabalėlius aptepkite majonezu. Ant kotletų išdėliokite ananasų žiedus. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepkite patiekalą 40 minučių. Sutarkuokite sūrį. Apibarstykite kotletus sūriu ir pašaukite juos į orkaitę dar 15 minučių.
Kategorijos