Kepti kiaulienos šonkauliukai receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-02

Kepti kiaulienos šonkauliukai receptas

Kiauliena yra daugiausiai vartojama mėsa pasaulyje, todėl ji yra mėgstamiausia. Ji puikiai tinka sotiems ir gardiems patiekalams. Kiaulienos šonkauliukų beveik neįmanoma sugadinti. Mėsa labai sultinga ir minkšta. Svarbiausia laikytis paprastų taisyklių. Įsitikinkite, kad mėsa yra šviežia. Jei ji buvo užšaldyta, gaminkite tik visiškai ją atitirpinę. Nupjaukite riebalų perteklių, jei jo yra. Kadangi pati mėsa yra gana sunki, kaip garnyrą rekomenduojame rinktis lengvas daržovių salotas.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
266 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, maisto priedai, soja, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.95/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepti kiaulienos šonkauliukai receptas Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite mėsą ir nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu. Įkaitinkite orkaitę iki 180⁰C temperatūros.

Žingsnis 2

Kepti kiaulienos šonkauliukai receptas Žingsnis 2
Kiaulienos šonkauliukus supjaustykite porcijomis.

Žingsnis 3

Kepti kiaulienos šonkauliukai receptas Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūnus.

Žingsnis 4

Kepti kiaulienos šonkauliukai receptas Žingsnis 4
Šonkauliukus sudėkite į kepimo indą, supilkite kečupą, majonezą, sojų padažą, druską, pipirus, svogūnus ir viską gerai išmaišykite.Mėsa bus sultingesnė, jei marinate praleisite 1 valandą.

Žingsnis 5

Kepti kiaulienos šonkauliukai receptas Žingsnis 5
Šonkauliukus kepkite 40 minučių.

Žingsnis 6

Kepti kiaulienos šonkauliukai receptas Žingsnis 6
Kaip garnyras geriausiai tinka daržovių salotos. Šonkauliukus galima papuošti petražolėmis. Kad šonkauliukai įgautų naują skonį, apšlakstykite juos citrinos sultimis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos