Publikavimo data: 2024-02-04
Svogūnų kotletai receptas
Europos virtuvėje gausu vištienos, kiaulienos, kalakutienos ir jautienos kotletų receptų. Vienas populiariausių patiekalų - kiaulienos kotletai su svogūnais. Reikia išsirinkti gerą mėsos gabalą, kad jis būtų šviežias ir minkštas. Tuomet kiaulienos kotletai su svogūnais ištirps burnoje. Geriau imti antrekotą, liesą mėsą arba nugarinę. Tegul mėsa būna su nedideliu kiekiu riebalų, kad kotletai būtų sultingesni ir gardesni.
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Mėsą nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite svogūną nuo lukšto. Išimkite mėsos minkštiklį.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą. Kiaulieną supjaustykite maždaug 1 cm storio kepsniais. Pagardinkite druska ir pipirais. Mėsą išmuškite virtuviniu plaktuvu. Su mėsa elkitės atsargiai, kad nepažeistumėte pluošto. Pabarstykite kotletus džiovintais česnakais ir trupučiu garstyčių. Uždenkite kotletus maistine plėvele ir palikite 30 minučių pastovėti.
Žingsnis 3
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite kiaušinį ir žiupsnelį druskos. Miltus supilkite į atskirą lėkštę. Įmerkite kotletą į kiaušinį, tada į miltus. Nukratykite miltų perteklių.
Žingsnis 4
Kepkite kotletus keptuvėje. Sudėkite kotletus į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite po 3 minutes iš abiejų pusių. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite atskiroje keptuvėje, kol taps auksinis ir minkštas. Sudėkite kotletus ant svogūnų "pagalvės", uždenkite dangčiu. Troškinkite dar 10 minučių.
Žingsnis 5
Sultingus kotletus patiekite karštus su mėgstamu garnyru. Makaronus 7-10 min. virkite pasūdytame vandenyje. Ant viršaus užtepkite sviesto.
Kategorijos