Publikavimo data: 2024-01-02
Kiaulienos šonkauliukai su sojų padažu ir cinamonu receptas
Kiaulienos šonkauliukai yra mėsos patiekalas, kurį sudaro gana nebrangūs ingredientai. Labai sotūs ir sultingi dėl riebalų sluoksnio. Dėl patiekalo sotumo geriau rinktis mėsos gaminį ne prekybos centruose, nes ten dažnai sutaupoma dėl gaminio dydžio. Ypatingo žavesio kiaulienos šonkauliukams suteikia jų mirkymas saldžiame ir aštriame marinate. Galima sakyti, kad padažas yra pagrindinė mėsos patiekalo pikantiško skonio paslaptis.
Žingsnis 1
Paruoškite visus recepte išvardytus ingredientus. Paruoškite marinatą: dubenyje sumaišykite papriką, cukrų, cinamoną ir sojų padažą.
Žingsnis 2
Kiaulienos šonkauliukus sudėkite į marinatą ir palikite 60-90 minučių.
Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite folija. Sudėkite šonkauliukus ant folijos ir užpilkite ant jų likusį marinatą.
Žingsnis 4
Suvyniokite šonkauliukus į foliją ir pašaukite į orkaitę 60 minučių 200 ⁰C. Jei norite, kad šonkauliukai apskrustų, likus 5-10 minučių iki kepimo pabaigos foliją šiek tiek praskleiskite.
Žingsnis 5
Papuoškite šonkauliukus smulkiai supjaustytomis šviežiomis žolelėmis ir apšlakstykite citrinos sultimis.
Kategorijos