Publikavimo data: 2025-08-20
Ančių ir pipirų troškinys
Apie troškinio skonį galima kalbėti be galo: burnoje tirpstančios daržovės, persmelktos prieskonių ir mėsos sultinio skonio, pakaitomis nuspalvintos viso patiekalo skoniais. Tačiau, be to, kad troškinys yra labai, labai skanus, šį patiekalą galima drąsiai vadinti ir naudingu. Pirma, troškinio pagrindas yra daržovės. Jose yra makro- ir mikroelementų, vitaminų ir maistinių skaidulų, kurių reikia mūsų organizmui. Antra, dėl savo tekstūros šis patiekalas gerai veikia virškinimą, jis rekomenduojamas sergant gastritu ir kitomis virškinamojo trakto ligomis.
Žingsnis 1
Stambiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite griežinėliais. Visų troškinyje esančių daržovių gabalėlių dydis turi būti vienodas.
Žingsnis 3
Bulves supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 4
Supjaustykite saldžiąsias paprikas griežinėliais.
Žingsnis 5
Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Pakepinkite svogūnus ir morkas, kol taps auksinės spalvos. Kitoje keptuvėje apkepkite anties mėsos gabalėlius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 6
Toje pačioje keptuvėje apkepkite bulves. Pagal skonį įberkite pipirų ir druskos.
Žingsnis 7
Sumaišykite visas keptas daržoves ir anties mėsą. Supilkite pusę puodelio vandens ir uždenkite dangčiu. Virkite 20-30 minučių, kol suminkštės. Kai tik daržovės bus minkštos ir jas bus galima lengvai pradurti šakute, patiekalas bus paruoštas.
Kategorijos