Publikavimo data: 2024-01-05
Daržovių troškinys receptas
Daržovių troškinys yra vienas iš mažiausiai kalorijų turinčių karštųjų patiekalų. Aštraus ir kvapnaus skonio troškinys su prieskoniais ir natūraliomis daržovių sultimis puikiai tinka prie visų garnyrų (ryžių, bulvių, makaronų), taip pat karštų žuvies, paukštienos ir mėsos patiekalų. Naudingas patiekalas, nepakeičiamas namų racione dėl skonio komponentų ir vitaminų kiekio. Ragu taip pat gali būti atskiras visavertis karštas patiekalas ant jūsų stalo.
Žingsnis 1
Nuplaukite daržoves, nulupkite bulves ir paruoškite likusius recepte išvardytus ingredientus.
Žingsnis 2
Bulves ir baklažaną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Morkas supjaustykite apskritimais.Supjaustytus baklažanus pasūdykite ir šiek tiek palikite vandenyje, kad jie atiduotų natūralų kartumą.
Žingsnis 3
Bulves, baklažanus ir morkas sudėkite į puodą, užpilkite augaliniu aliejumi, uždenkite dangčiu ir 10-15 min. troškinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 4
Į daržoves įpilkite šiek tiek vandens, jis neturėtų jų apsemti. Dabar sudėkite svogūną, pomidorą, druskos ir pipirų pagal skonį. Palikite troškintis po dangčiu dar 10 minučių. Nedidelis kiekis vandens padės daržovėms troškintis tolygiai ir suteiks patiekalui savų sulčių. Svarbiausia - neįpilti per daug vandens.
Žingsnis 5
Maišydami troškinį, suberkite prieskonius. Kai skysčio perteklius šiek tiek išgaruos, supilkite sojų padažą ir gerai išmaišykite. Palikite troškintis dar 15 minučių, retkarčiais pamaišydami. Troškinio neužvirkite.
Žingsnis 6
Troškinys paruoštas. Kad troškinys būtų sodresnio skonio, palikite jį po dangčiu, neįjungę ugnies, dar 2-3 minutes.
Kategorijos